Voborníková zaznamenala nejlepší sezonu mezi dospělými. ‚Kéž bych to do příště vylepšila,‘ přeje si

Zlepšila střelbu, stabilizovala výkony a díky tomu je Tereza Voborníková nejlepší českou biatlonistkou uplynulé sezony.

Canmore (Kanada) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Biatlonistka Tereza Voborníková při úterním tréninku před Světovým pohárem v Ruhpoldingu

Tereza Voborníková obsadila v celkovém pořadí Světového poháru šestnácté místo | Foto: Petr Slavík | Zdroj: Český biatlon

Čeští biatlonisté v pondělí odletí z kanadského Canmore, kde se konaly poslední závody Světového poháru sezony. Většina z nich bude pravděpodobně po nevydařeném ročníku zklamaná, ale jedna členka národního týmu má důvod k dobré náladě. Dvojnásobná juniorská mistryně světa Tereza Voborníková zažila zatím nejlepší zimu mezi dospělými.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak Tereza Voborníková hodnotí uplynulou sezonu a co chce zlepšit do té další

Životní výsledek

V Oslu si Voborníková doběhla ve vytrvalostním závodě pro životní páté místo a celkově skončila ve světovém poháru šestnáctá. Byla nejlepší ze všech českých biatlonistů.

„Je to neuvěřitelný. Oproti loňsku si myslím, že posun je u mě velký. Letos jsem měla vyrovnanější výsledky. Myslím, že v poslední třetině sezony jsem zajela všechny závody do dvacítky a z toho mám asi největší radost. Ke konci jsem se dokázala tak nějak vyrovnat a to celkové umístění mě moc těší. Kéž by se to do příští sezony zase trošku vylepšilo,“ přeje si.

Plány do budoucna

Voborníková po závodech v Canmore prozradila, co bude potřeba udělat pro to, aby se posunula v příští sezoně ještě dál.

„Kéž bych udržela takovouhle střeleckou úspěšnost. Myslím, že s tímhle už se dá závodit docela dobře. Já bych si hrozně přála se v té střelbě trošku zrychlit, protože teď jsem střílela spíš na jistotu, aby ty rány padaly. Nehnala jsem se do rychlosti. Určitě bude potřeba zapracovat na technice a zrychlit i na lyžích. Budu si muset oddřít ten další rok a doufám, že pokud vydržím zdravá, tak to snad půjde dobře,“ říká nejlepší česká biatlonistka uplynulého Světového poháru.

Teď ji čekají studijní povinnosti, stěhování, volno a od května už zase příprava na novou sezonu Světového poháru v biatlonu, která začne na konci listopadu.

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme