Spíše mi sedí delší závody, objasňuje Davidová výsledkové výkyvy. V kanadské stíhačce dojela osmá

Biatonistka Markéta Davidová byla v této sezoně nejlepší ve stíhacích závodech. Ve všech si oproti startovní pozici polepšila. I v tom posledním v kanadském Canmore, kde skončila osmá, což je pro ni nejlepší výsledek v tomto ročníku Světového poháru.

Canmore (Kanada) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká biatlonistka Markéta Davidová při stíhačce v Canmore

Česká biatlonistka Markéta Davidová při stíhačce v Canmore | Foto: Petr Slavík | Zdroj: Český biatlon

„Jsem unavená, takže se těším, až si lehnu. Bylo to hrozně těžké,“ říkala bezprostředně po závodě jedna ze čtyř Češek na startu. Přesto měla Davidová třetí nejrychlejší běh.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si českou biatlonistku Markétu Davidovou po osmém místě ve stíhačce Canmore

„Z toho mám radost. Když se už objevím někde s těmi nejlepšími, tak jsem schopná s nimi jet,“ říká Davidová.

Teď je možná otázkou, jestli by neměla jezdit jenom stíhací závody, protože to byl osmý v sezoně a vždycky se česká reprezentantka posunula dopředu.

„Mrzí mě, že mi letos moc nevycházely sprinty, ze kterých se odvíjí nejvíce závodů, ale od toho je tu ta stíhačka. A když to jsou velké ztráty, tak člověk zajede dobrý závod, ale je mu to trošku k ničemu,“ mrzí Davidovou.

Davidová doběhla ve stíhačce v Canmore osmá. Vittozziová díky výhře získala malý křišťálový glóbus

Číst článek

Davidová se tak musí zamýšlet nad tím, jestli ve stíhačce opadne tlak ze sprintu. Závodník nemá tak dobrou výchozí pozici – a že se třeba nemusí trápit ambicemi.

„To si úplně nemyslím, protože už jsem letos pochopila, že i z padesátého místa se člověk může posunout hodně dopředu, když mu to tedy sedne. Spíš si myslím, že mě víc sedí ty delší, kontaktní závody,“ říká rodačka z Jablonce nad Nisou

Jedním takovým Markéta Davidová uzavře sezonu, bude to nedělní závod s hromadným startem od 18.10. Zasáhnou do něj i Tereza Voborníková, Jessica Jislová a Lucie Charvátová.

Muži vyběhnou na trať o čtyři hodiny později, ale čeští reprezentanti budou v královské disciplíně pro třicítku nejlepších chybět.

Stanice Radiožurnál Sport vysílá přímé přenosy obou závodů, Radiožurnál nabídne žívé vstupy.

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme