Fotbalisty zajímá pouze jediný zápas

Čeští fotbalisté dnes mohou porazit Poláky třeba 10:0, a stejně jim to nemusí být vůbec nic platné. Pokud totiž prohraje Slovensko se Slovinskem, mohou se s účastí na světovém šampionátu v Jižní Africe rozloučit.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tribuna českých fanoušků na Tehelném poli

Tribuna českých fanoušků na Tehelném poli | Foto: Tomáš Adamec

České fotbalisty by sice nechala v postupové hře i remíza Slováků, ale ta hra už by nebyla tak zábavná.

Slovinci by totiž měli před posledními zápasy stejně bodů jako Češi, ale proti sobě slaboučké San Marino, kterému se v závodech o lepší skóre střílí branky přece jen snadněji, než Severním Irům. Takže teď budou všichni na dálku fandit svým nedávným federálním sousedům.

,,Je to ošidné, když to nemáte ve svých rukou. Musíme čekat. Ale já věřím, protože Slováci si nemohou dovolit vypustit, protože když prohrají, tak jim hrozí, že neskončí první ve skupině. Já si myslím, že do toho zápasu půjdou tak, aby mohli postup oslavit doma, " věří útočník Milan Baroš.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fotbalisty zajímá jediný zápas

Baroš zažil něco podobného i v minulosti, třeba v poslední kvalifikaci o postup na EURO, kdy měli čeští fotbalisté postup v kapse ještě před závěrečným duelem.

Teď ale usilují o to, aby byli před posledním zápasem vůbec ve hře. Což nemusí být pro psychiku fotbalisty zrovna příznivé.

Bratislava neexistuje

,, Já už si ani nepamatuju, kdy bych nehrál zápas pod tlakem. Ať je to v Turecku, ať je to tady - výsledky se očekávají a každé zaváhání je neúspěch, " říká útočník tureckého Galatasarye.

,,Když to jde do finále, tak je atmosféra vyhecovanější, adrenalin a touha to dotáhnout je větší, než na začátku kvalifikace, i když to neříkám proto, že na začátku je jedno, jestli postoupíme nebo ne. Teď už víme, jaké jsou karty, víme, co kdo potřebuje uhrát, " dodává Baroš.

A je dost možné, že se těmi kartami bude v případě dnešních duelů pořádně míchat, tak jak se bude s přibývajícími minutami případně měnit skóre. Že by se ale fotbalisté průběžně zajímali o to, jak si vedou Slováci v duelu se Slovinskem, to vylučují. Naopak budou se snažit dělat všechno tak, jakoby žádné utkání v Bratislavě ani neexistovalo.

,, Nás nesmí zajímat, co bude v Bratislavě. Pořád mluvíme o zaváhání Slovinců, ale porazit Polsko a Severní Irsko také není jednoduché. Musíme zvládnout to naše a teprve potom se ohlédnouot, jestli to stačí, nebo ne, " připomíná Milan Baroš.

Špatná bilance

To zřejmě ze všeho nejtěžší bude dnes večer porazit Poláky, kteří mají s novým trenérem novou motivaci, kvůli velkým změnám v kádru jsou mnohem hůře čitelní a hlavně český tým v posledních dvou zápasech dvakrát porazili. Loni v únoru na Kypru v přípravě a přesně před rokem i doma v kvalifikaci.

,,Myslím, že oba národy jsou si hodně podobné, dokáží využít intuice a chytrosti. A když se tyhle dva styly na hřišti potkají, tak z toho bývá hodně šancí, " myslí si gólman Petr Čech.

Také brankář londýnské Chelsea chce úspěšně projít i čtvrtou kvalifikací v řadě. Jestli k tomu bude mít po dnešku nakročeno se můžete dozvědět i z našeho vysílání. Zápas Česko - Polsko začíná ve 20:30 stejně jako přímý přenos Českého rozhlasu 1, který bude na rozdíl od fotbalistů průběžně kontrolovat i dění v Bratislavě při utkání Slovensko - Slovinsko.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme