Obama poděkoval Kongresu za schválení ekonomického balíčku

Historický krok; milník na cestě k zotavení ekonomiky. Těmito slovy označil americký prezident Barack Obama balík stimulačních opatření, který schválil Kongres. Plán počítá s výdaji skoro 800 miliard dolarů na investice, sociální programy a daňové škrty.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barack Obama

Barack Obama | Foto: www.barackobama.com

"Kongres schválil můj plán pro ozdravení ekonomiky. Ambiciózní plán, který nutně potřebujeme. Pomůže nám zachránit nebo vytvořit 3 a půl milionu pracovních míst," prohlásil Barack Obama v pravidelném víkendovém projevu k národu.

"Někteří lidé se obávají, že nebudeme schopní naplnit plán takového rozsahu, který počítá s tak velkými náklady, a já rozumím jejich skepsi," uvedl prezident.

Proto musí být podle něj cílem nové vlády vynaložit těžce získané dolary z kapes daňových poplatníků s bezprecedentní zodpovědností a průhledností.

Marika Táborská, Vít Pohanka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme