Topolánek se setká s Barrosem, projednají komisaře i Lisabon

O příštím českém eurokomisaři i schvalování Lisabonské smlouvy bude dnes v Bruselu jednat předseda ODS Mirek Topolánek. Přijme ho šéf Evropské komise José Manuel Barroso.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Předseda Evropské komise José Barroso a premiér Mirek Topolánek

Předseda Evropské komise José Barroso a premiér Mirek Topolánek | Foto: Úřad vlády ČR

Evropská komise i ODS o přesném obsahu schůzky mlčí. Dá se ale čekat, že Barroso chce od Topolánka slyšet něco o ne zrovna stabilní politické situaci v Česku.

ODS a ČSSD se zatím nedomluvily na tom, kdo by mohl v příští Evropské komisi nahradit současného českého eurokomisaře Vladimíra Špidlu.

Prezident Václav Klaus navíc odmítá podepsat Lisabonskou smlouvu. Česko by tak mohlo být po irském referendu jedinou zemí Unie, která dokument neschválila.

Šéfa výkonného orgánu unie čeká jednání s čelným českým politikem i ve středu. Po Topolánkovi se Barroso sejde s předsedou ČSSD Jiřím Paroubkem.

Martin Hromádka, Ondřej Houska Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme