Kvůli rozvodněné Vltavě evakuovali v Kralupech sídliště. Město je neprůjezdné

V Kralupech nad Vltavou muselo být brzy ráno evakuováno sídliště U Cukrovaru a centrum města. Domov opustilo několik stovek lidí. Hladina řeky neustále stoupá, evakuace tak čeká i další části města. Dostat se přes řeku z jedné části Kralup do druhé je prý prakticky nemožné.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Povodeň červen 2013 České Budějovice Vltava

Povodeň červen 2013 České Budějovice Vltava | Foto: Jana Matznerová

„Evakuovali jsme i centrum města, teď státní policie zavírá průjezd městem, protože voda se objevuje už i na komunikacích pod mostem,“ přiblížil starosta Kralup Petr Holeček.

„Protože nám voda stoupá, tak varujeme obyvatele a připravujeme je na evakuaci na sídlišti Hůrka,“ dodal.

Městem se prakticky nedá projet. „Před mostem u nemocnice a u nádraží, kde je železniční most, pod kterým se podjíždí, pod tím mostem je voda, tam je, já nevím, dva a půl metru vody. Kralupy jsou v podstatě neprůjezdné. Vjedete do Kralup a tam je strašný chaos,“ popsal Českému rozhlasu posluchač.

Přehrát

00:00 / 00:00

Redaktor Jaromír Marek sleduje situaci v Kralupech nad Vltavou

Lidé, kteří by se chtěli dostat z jednoho břehu Vltavy na druhý, už podle místostarosty Libora Lesáka ani nemají jezdit.

„Tranzitní doprava přes Kralupy uzavřena, kamiony absolutně. V současné době zavíráme poslední průjezd, který je přes podjezd, to znamená průjezd v Lobči, který byl poslední, kterým se dalo projet. Už nám tam stoupá voda, takže se vlastně nebude dát projet z jedné strany města na druhou,“ upřesnil.

POVODNĚ ONLINE: Stoupají dolní toky, záchranáři evakuovali stovky lidí. V Praze nejezdí část metra

Číst článek

„Přes most přes Vltavu se dostanou, ale dostanou se na sídliště k Cukrovaru a nedostanou se podjezdy pod tratí, které jsou zaplavené,“ dodal Lesák.


Zvětšit mapu

Jaromír Marek, krw, Eliška Malínská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme