‚Povedené zápasy přináší těžká rozhodování.‘ Rulík vybere hráče na poslední akci před mistrovstvím

Dva zápasy národního týmu mohly znovu víc zamotat hlavu trenérům směrem k nominaci na blížící se mistrovství světa. A když se vítězí, je právě takové rozhodování ještě těžší, což ví hlavní trenér reprezentace Radim Rulík.

Bratislava Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radim Rulík se radí s Tomášem Plekancem

Radim Rulík se radí s Tomášem Plekancem | Foto: TASR | Zdroj: Profimedia

Před domácím mistrovství světa v hokeji se dál tvoří kostra hráčů národního týmu. Dva vítězné zápasy na Slovensku v Trenčíně a Bratislavě chce ale trenér Radim Rulík raději vidět znovu a rozhodnout se o změnách ve složení kádru s rozvahou. Kromě zkušeného Romana Červenky má aktuálně stále místo v sestavě třeba obránce David Špaček.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si ohlasy debutanta Davida Špačka a slova trenéra Radima Rulíka o další nominaci

O víkendu debutoval za národní tým, dal i gól, ale hlavně zná Rulíkův hokej z mistrovství světa dvacetiletých, kde pod ním nastupoval.

„Systém jsem znal, hráli jsme ho na dvacítkách v Halifaxu. Měli jsme stejné trenéry a stejný systém,“ popisuje jednadvacetiletý Špaček. Teď musí mít na ledě ostré lokty, aby se v národním týmu udržel. Zatím ale indicie nemá.

Hlavní trenér Rulík přiznal, že podařené zápasy vždy znamenají těžší rozhodování o nominaci. „Pokud se prohraje, některá rozhodování jsou snazší, pokud se dvakrát vyhraje, je to samozřejmě těžší,“ vysvětluje.

Nyní před ním stojí úkol vytvořit nominaci na poslední reprezentační turnaj před mistrovstvím světa v Praze a Ostravě. „Potřebuji 24 hodin, abych ještě zanalyzoval páteční a sobotní výkon jednotlivých hráčů. Nominace se oznámí v pondělí na tiskové konferenci,“ slibuje Rulík.

Hráči z finále extraligy

České hokejové hry v Brně se budou konat v době, kdy už bude jasný mistr extraligy a finalisté budou moci přiznat zdravotní trable, které se obyčejně v play-off tají.

„Máme představu, ale uvidíme, co přinese sedmý zápas. Je to všechno na hraně, může přijít zranění. Nejsem s nikým v kontaktu, takže ani nevím, jestli kluci, o kterých uvažujeme, jsou zdravotně v pořádku. To se všechno dozvíme. Teď je samozřejmě vůbec nebudeme kontaktovat, nechceme je nerušit,“ říká hlavní trenér reprezentace.

Rozhodující finále extraligy mezi Pardubicemi a Třincem se hraje v neděli od 19 hodin. V přímém přenosu ho odvysílá Radiožurnálu Sport.

František Kuna, klh Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme