Davidová doběhla ve stíhačce v Canmore osmá. Vittozziová díky výhře získala malý křišťálový glóbus

Biatlonistka Markéta Davidová skončila osmá ve stíhacím závodě Světového poháru v kanadském Canmore a se startovním číslem 25 se dočkala nejlepšího výsledku v sezoně. Zvítězila Italka Lisa Vittozziová a před nedělním závěrečným závodem s hromadným startem se probojovala do čela seriálu. V sobotu už získala malý křišťálový glóbus za triumf v disciplíně.

Canmore (Kanada) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Markéta Davidová

Markéta Davidová | Zdroj: Petr Slavík / Český biatlon

Vittozziová musela na jedno trestné kolo a porazila o 12 sekund Lou Jeanmonnotovou, třetí byla další Francouzka Justine Braisazová-Bouchetová. Obě chybovaly při střelbě třikrát, stejně jako Davidová. Tereza Voborníková doběhla rovněž po třech trestných kolech dvacátá, o čtyři příčky za ní skončila Lucie Charvátová. Jessica Jislová byla osmačtyřicátá.

Sedmadvacetiletá Davidová si polepšila o 17 příček a také v závěrečné stíhačce sezony si oproti sprintu polepšila. Po bezchybné první polovině závodu udělala dvě chyby při úvodní stojce a třetí terč nesestřelila v závěrečné položce. Blýskla se třetím nejrychlejším během.

O čtyři roky mladší Voborníková startovala jako dvanáctá. Po bezchybné ležce však minula na dalších zastávkách po jednom terči a oproti sprintu klesla o osm příček. Nadále však drží 16. místo v pořadí SP i pozici nejlepší Češky.

Souboje o glóby

Devětadvacetiletá Vittozziová navázala na triumf ze čtvrtečního sprintu. Vybojovala sedmé individuální vítězství ve Světovém poháru a čtvrté v sezoně. Ovládla také hodnocení disciplíny, když na poslední chvíli sesadila Francouzku Juliu Simonovou. Ta doběhla po třech trestných kolech čtvrtá.

Vittozziová udělala velký krok k zisku velkého křišťálového glóbu, v čele má náskok 61 bodů před Norkou Ingrid Landmark Tandrevoldovou.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme