Nominace na Davis cup bez překvapení

Klasickou trojici Radek Štěpánek, Tomáš Berdych, Lukáš Dlouhý a záložní dvojici Jan Hernych, Jan Hájek povolal kapitán Jaroslav Navrátil na semifinále Davis Cupu v Chorvatsku.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Davis Cup

Davis Cup | Foto: The Oficial Davis Cup Website

V nominaci tak chybí jediný stálý člen, kterým je Ivo Minář. Toho totiž po pozitivním dopingovém testu vyšetřuje Mezinárodní tenisová federace. "Je to určitě zásah do sestavy, ale my se s tím musíme vyrovnat," řekl Radiožurnálu kapitán mužstva Jaroslav Navrátil.

Před losováním v chorvatské Poreči bude muset vybrat jednoho hráče, kterému v ruce zůstane černý petr. Tři pětiny kádru ale můžou zůstat v klidu.

"Tomáš Berdych, Radek Štěpánek a Lukáš Dlouhý jsou pro mě nejdůležitějšími hráči. O tom čtvrtém se budu rozhodovat mezi Janem Hájkem, který minulý týden vyhrál antukový challenger, a Janem Hernychem, který je výše na žebříčku," vysvětlil Navrátil.

Přehrát

00:00 / 00:00

Nominace tenistů na semifinále Davis cupu

Nelehký úkol čeká i chorvatského kapitána Gorana Prpiče. "Jim bude chybět Mario Ančič, který má stále mononukleózu, a jak mi do telefonu řekl Ivan Ljubičič, tak pro něj už je daviscupová kapitola uzavřena." Důvěru tak nejspíš dostanou Marian Čilič, Ivo Karlovič, Roko Karanušič a Lovro Zovko.

Že by všech pět zápasů odehrála na každé straně dvojice tenistů, tedy Radek Štěpánek s Tomášem Berdychem a Marian Čilič s Ivo Karlovičem, to český kapitán neočekává. "Čiliče jsem čtyřhry hrát neviděl, takže pro sobotní program předpokládám sestavu Karlovič, Zovko."

Kromě domácích tenistů budou čeští reprezentanti čelit i nepřátelským fanouškům. Hala v Poreči má sice kapacitu pouhé čtyři tisíce diváků, ale ti dokáží vytvořit opravdu balkánské prostředí. Chorvaté v něm letos vyřadili Chilany i tým Spojených států amerických. Podle Navrátila ale diváci české hráče nerozhodí: "Kluci jsou natolik zkušení a už hráli v tolika prostředích, že tihle diváci by je rozhodit neměli."

Semifinálové střetnutí Chorvatsko - Česká republika se hraje 18.-20. září. Lepší z obou celků se postaví ve finále Davis Cupu proti vítězi duelu Španělsko - Izrael.

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme