Utkání Česko - Polsko začne rozlučkou Jana Kollera

České fotbalisty dnes čeká předposlední utkání v kvalifikaci o postup na světový šampionát. A aby mohli na cestu do Jižní Afriky, musí dnes bezpodmínečně porazit Polsko. Ještě než ale na Letné hráči začnou kopat do míče, rozloučí se s útočníkem, který se do balonu trefoval obzvlášť dobře.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Koller

Jan Koller | Foto: fotbal.cz

Téměř v noci 5. září po utkání se Slovenskem Jan Koller prohlásil: ,, Já jsem rozhodnutý, že zítra jedu domů, že to přenechám mladším. Už nemám sílu, mám z toho špatný pocit. "

A jak Koller řekl, tak také druhý den udělal, a sice, že definitivně skončil v národním týmu. Dnes večer by ale jeho pocity měly být lepší, alespoň tedy před kvalifikačním zápasem Česko Polsko, kdy se střelec 55 reprezentačních gólů před zaplněnými tribunami na Letné důstojně rozloučí.

,,Je to příjemné, " nezapírá Jan Koller.

Přehrát

00:00 / 00:00

Česko - Polsko začne rozlučkou Kollera

Na slavnostní okamžik se těší také herec Dejvického divadla Ivan Trojan. Ještě včera s historicky nejlepším střelcem národního týmu trénoval ve vršovickému Ďolíčku.

,,Těšil jsem se a beru to jako čest, že jsem si s ním mohl zahrát. Akorát - dal jsem si několik úkolů a jeden z nich byl nahrát mu na gól. Což se málem stalo, ale Luděk Zelenka to vzal na sebe a netrefil, " naoko nadává Ivan Trojan.

Pocta Kollerovi

A dnes večer, ještě než začne kvalifikační utkání Česko Polsko, zatleská Ivan Trojan Janu Kollerovi při jeho slavnostní rozlučce přímo na Letné.

,,Beru děti a jdeme se podívat. Jeden důvodů je, že se bude Honza Koller loučit. Patřil mezi mé nejoblíbenější fotbalisty, " přiznává Ivan Trojan.

V kvalifikačním zápase už tedy Ivan Trojan Jana Kollera neuvidí, ale i tak věří, že český tým vyhraje, a že mu nadálku pomohou i Slováci vítězstvím nad Slovinskem.

,, Vyhrajeme, vyhrají i Slováci, takže se bude rozhodovat s Irama. Bohužel, já jsem v té době v Argentině. Přebírám tam po Diegu Maradonovi národní tým, " hraje si na vizionáře Ivan Trojan.

S tou Argentinou si ani tolik nevymýšlel, spolu s kolegy z divadla se totiž ve středu zúčastní festivalu v Buenos Aires. A fandit v případném  rozhodujícím duelu proti Severnímu Irsku může jen na dálku. Ale může si alespoň na internetu naladit živé vysílání Českého rozhlasu 1, oba závěrečné duely světové kvalifikace totiž odvysíláme celé v přímém přenosu.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme