Emmons už českým biatlonistům nepomůže. Střelecký kouč u reprezentace končí na vlastní žádost

Po nepříliš povedené sezoně dochází k první změně v realizačním týmu české biatlonové reprezentace. Na vlastní žádost se rozhodl skončit střelecký trenér mužů Matthew Emmons. O jeho konci informoval biatlonový svaz, který mu poděkoval za odvedenou práci a popřál štěstí do další pracovní kariéry.

Aktualizováno Praha (Aktualizováno: 16:46 20. 3. 2024) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Matthew Emmons

Matthew Emmons | Foto: Zuzana Jarolímková | Zdroj: iROZHLAS.cz

Česká reprezentace za celou zimu nezískala žádnou medaili mezi elitou na mistrovství světa, ani ve Světovém poháru. To se stalo naposledy před 14 lety. Za očekáváním zaostala hlavně Markéta Davidová, ale také mužská reprezentace.

Čeští závodníci si během sezony střelecky pohoršili, ale práci Emmonse si pochvalovali. Po poslední zastávce Světového poháru v kanadském Canmore to potvrdila i česká ženská jednička posledních let Markéta Davidová. „Musím říct, že mi letos Egil Gjelland s Mattem Emmonsem neskutečně pomohli. Myslím si, že to jsou lidé na správném místě, a nejsem si jistá, jestli je tady umíme úplně docenit tak, jak by si zasloužili,“ říkala v rozhovoru pro Radiožurnál Sport Davidová.

Americký kouč působil u českého týmu od léta 2022 a nyní svaz informoval, že skončil na vlastní žádost.

rej Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme