Come on, Krčmár, volali američtí fanoušci v Soldier Hollow na českého biatlonistu. Ten si atmosféru užil

Biatlonisté mají za sebou Světový pohár v Soldier Hollow. Ve Spojených státech závodili po pěti letech a bylo to v úplně jiné atmosféře, než na jakou jsou zvyklí z Evropy.

Soldier Hollow Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Krčmář ve smíšené štafetě

Michal Krčmář ve smíšené štafetě | Zdroj: Petr Slavík / Český biatlon

Před prvním závodem tančili na sněhu indiáni. Při závodech sledovaly střelbu jen stovky fanoušků a příliš ji neprožívaly. To spíš podél trati nebo i před startem biatlonisty povzbuzovali a pokřikovali na ně.

Přehrát

00:00 / 00:00

Michal Krčmář mluví o atmosféře v Soldier Hollow

„Tady nemůžeme čekat desetitisícové návštěvy. Ale na druhou stranu jsou tu fanoušci fantastičtí, i když tomu sportu ne všichni rozumí. Přišli si to užít a atmosféra tady je skvělá,“ pochvaloval si Michal Krčmář.

„Když jsme se rozjížděli, čekala tam na nás skupina, která na každého závodníka řvala ‚warm-up beer‘, abychom si dali na zahřátí pivo. To je taková lehkost těch Američanů. Nastudují si závodníky a podporují každého. Na mě volali ‚come on, Krčmár‘. Jsou vděční i za fotku. Je to tu skromnější, ale o to víc fajn,“ doplnil.

Fanoušci podél trati | Zdroj: Petr Slavík / Český biatlon

„Jo, jsme poprvé na biatlonu. Nebydlíme daleko, je krásné počasí, tak jsme si říkali, že to zkusíme. A byla to fakt zábava. Určitě bych si to někdy zopakoval, třeba i někde jinde,“ prozradila dvojice fanoušků.

A pokud nechtějí Paul s dcerou čekat několik let, než se biatlonový Světový pohár do Spojených států vrátí, nic jiného jim ani nezbyde. Tenhle týden mají poslední šanci v sezoně v kanadském Canmore. 

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme