V poledne jsem hrát nechtěla. Večer už naštěstí sluníčko tak nepálilo, říká Muchová po čtvrtfinále

Tenistka Karolína Muchová postoupila do semifinále US Open, Rumunku Soranu Cirsteaovou porazila hladce 6:0, 6:3 i díky výbornému nástupu do utkání, které bylo součástí atraktivní noční show. Kouč Emil Miške pozoruje stoupající sebedůvěru české hráčky, ale pro Radiožurnál Sport přiznal, že tak razantní úvod utkání od Muchové nečekal.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Muchová

Karolína Muchová | Zdroj: Reuters

Slovenský trenér české hráčky Emil Miške před zápasem mluvil o vysoké sebedůvěře Karolíny Muchové. Z tak dominantního nástupu byl ale překvapený.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si ohlasy trenéra Emila Miškeho a tenistky Karolíny Muchové po postupu do semifinále US Open

„Koukal jsem, jak ožila a naběhla do zápasu. Pomohlo i prostředí a hudba, když jsem viděl, jak si o přestávkách prozpěvuje. Tušil jsem, že je v pohodě a má dobrý den. Nebyla herní činnost, ve které by byla slabší než soupeřka,“ říká pro Radiožurnál Sport kouč Miške.

Výkon české tenistky byl ve srovnání s duelem proti Číňance Wang Sin-jü lepší. Zatímco proti čínské soupeřce hrála přes poledne, nyní mohla hrát první večerní zápas. Už jenom když se dozvěděla, že půjde na kurt v jinou dobu, tak hodně pookřála.

„Byla jsem ráda, že nejdu hrát v poledne, protože bylo strašné horko. I v těch sedm večer bylo velké vlhko a nepříjemné být na kurtu. Alespoň že tam už tolik nepálilo sluníčko. Měla jsem původně hrát ve dvanáct, ale šla jsem organizátory poprosit, zda bych nemohla hrát až jako druhá. Řekli, že to nejde změnit, ale naštěstí si Cori Gauffová vybrala polední čas a přesunuli mě. Díky za to,“ narážela Muchová na přání Gauffové, která v poledním vedru snadno porazila Jelenu Ostapenkovou z Lotyšska.

O finále proti Gauffové

Právě s devatenáctiletou americkou hvězdou Cori Gauffovou se v noci na pátek střetne v boji o finále. „Pokusím se trochu déle vyspat a odpoledne pojedeme na kurt. Srovnáme údery, dám rehabilitaci, dobré jídlo, dobrý spánek a pak už se budu chystat na zápasy,“ popisuje Muchová svůj volný den před semifinále.

Při tréninku na semifinále si jistě bude dávat pozor na to, aby se jí nepřihodilo něco podobného jako v přípravě na minulý zápas. „Na tréninku před čtvrtfinále nešťastně trefila míček, ale zatejpovali jsme to a naštěstí je vše dobré,“ vysvětluje Miške obvázané předloktí Karolíny Muchové.

Jaroslav Plašil, rej Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme