Kanadská trenérka českých hokejistek MacLeodová má o práci navíc. Povede Ottawu v ženské obdobě NHL

Trenérka české hokejové reprezentace žen Carla MacLeodová povede tým Ottawy v severoamerické Professional Women's Hockey League (PWHL), jež má být obdobou mužské NHL. Premiérový ročník soutěže odstartuje v lednu s šesti kluby, jejichž generální manažeři v pátek jmenovali šestici hlavních trenérů. O angažmá MacLeodové informovali na sociální síti X zástupci české ženské reprezentace.

Ottawa Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Carla MacLeodová na střídačce národního týmu při mistrovství světa 2022

Carla MacLeodová na střídačce národního týmu při mistrovství světa 2022 | Foto: Henning Bagger | Zdroj: ČTK / AP

Bývalá vynikající kanadská hokejistka MacLeodová trénuje český národní tým od roku 2022 a dovedla ho ke dvěma bronzovým medailím na světových šampionátech.

Hokejistky budou mít v USA profesionální soutěž po vzoru NHL. České hráčky vyhlíží draft

Číst článek

Tento týden dvojnásobná olympijská vítězka a mistryně světa prodloužila smlouvu do olympijských her v Itálii v roce 2026 a od Českého svazu ledního hokeje dostala povolení, že může vedle reprezentace působit i na klubové úrovni.

PWHL budou tvořit tři týmy z USA a tři z Kanady. Americké kluby z takzvané Original Six budou mít základny v Bostonu, Minneapolis-St. Paulu a New Yorku, kanadské budou sídlit v Montrealu, Torontu a Ottawě.

Názvy klubů zatím oznámeny nebyly, v pondělí 18. září se uskuteční draft, při kterém si budou kluby vybírat hokejistky podobně jako týmy NHL. První ročník začne v lednu a potrvá do konce května nebo začátku června, přičemž se počítá se s přestávkou na dubnové mistrovství světa.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme