Proti Arsenalu nenastupuje Bayern v ideálním rozpoložení, říká Horváth před šlágrem Ligy mistrů

Fotbalová Liga mistrů v úterý večer dostojí svému jménu, protože se utkají slavné týmy posledních let. V úvodních čtvrtfinálových zápasech proti sobě nastoupí Arsenal a Bayern Mnichov, stejně jako vítězové posledních dvou ročníků této soutěže – tedy Real Madrid a Manchester City.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vinícius Júnior

Vinícius Júnior | Zdroj: Reuters

Nejhorší sezonu z úterních aktérů čtvrtfinálových zápasů Ligy mistrů má Bayern Mnichov. Suverén poslední dekády německé Bundesligy má mizivou šanci na 12. titul v řadě, v národním poháru vypadl a jeho kouč Thomas Tuchel už předem ví, že v klubu po sezoně skončí. Liga Mistrů je poslední šancí bavorského giganta na úspěch, kterým je pro něj vítězství.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, co předpovídá expert Radiožurnálu Sport Pavel Horváth před úterními zápasy Ligy mistrů

„Rozpoložení Bayernu určitě nebude ideální, protože tlak na ně byl v posledních týdnech velký. Nejvíc to bylo vidět na Tuchelovi, protože reakce na lavičce a náznaky zmaru tam byly vidět. V Bundeslize mají na Leverkusen velkou ztrátu, takže nálada nemůže být dobrá,“ říká expert Radiožurnálu Sport Pavel Horváth, proč je pro něj favoritem na postup do semifinále Arsenal, tedy aktuálně vedoucí tým anglické ligy.

Real vs. City

V ní je na třetím místě Manchester City, který se večer utká s nejlepším španělským týmem současnosti Realem Madrid. Střetli se před dvěma lety, postoupil Real a pak Ligu Mistrů vyhrál. Střetli se loni, postoupilo City a pak celou soutěž ovládlo. I proto obránce Realu Antonio Rüdiger připomíná, že je jeho celek hodně nabuzený. „Cítíte to třeba na tréninku, kdy kluci jsou soustředěnější a najednou víc soutěživější. Nikdo nechce prohrát. Jsme připravení jít do boje,“ říká německý obránce.

„I podle toho co říká Rüdiger, tak koncentrace z jejich strany je velká. Není to náhoda, protože hráči z Realu jsou zvyklí vyhrávat. Za rok v týmu proběhly změny. Real má úterní zápas určitě jako prioritu, protože ve španělské lize mají náskok. Celkově se na na dvojzápas proti City můžou více zaměřit,“ naznačuje Pavel Horváth možnou odvetu Realu za loňské vyřazení. Oba duely Ligy Mistrů mají výkop ve 21 hodin.

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme