Fotbalisté Unionu Berlín s Králem remizovali v Neapoli, Liga mistrů má další osmifinalisty

Fotbalisté Realu Madrid, Bayernu Mnichov, Interu Milán a San Sebastianu si v Lize mistrů už po 4. kole skupinové fáze zajistili postup do osmifinále. Doplnili tak dvojici Manchester City, Lipsko, která prošla mezi nejlepších 16 celků soutěže v úterý.

Praha (Aktualizováno: 23:36 8. 11. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Alex Král (33) v dresu Unionu Berlín

Alex Král (33) v dresu Unionu Berlín | Zdroj: Profimedia

Real si poradil 3:0 s Bragou a Bayern rovněž doma zvítězil 2:1 nad Galatasarayem. San Sebastian na svém hřišti porazil 3:1 Benficu Lisabon, za kterou odehrál více než hodinu obránce David Jurásek. Druhým postupujícím ze skupiny D je Inter Milán po vítězství 1:0 v Salcburku.

Šachťar šokoval Barcelonu. Katalánský klub přišel po prohře 0:1 o letošní neporazitelnost v Lize mistrů

Číst článek

Střídající záložník Alex Král pomohl Unionu Berlín k remíze 1:1 na hřišti Neapole a k prvnímu bodu v soutěži. Manchesteru United nestačilo ani dvougólové vedení a v oslabení podlehl 3:4 v Kodani.

Real mohl brzy prohrávat, Djaló ale z pokutového kopu gólmana Lunina nepřekonal. V 27. minutě zužitkoval Mendyho přihrávku před branku Díaz a v 58. minutě se prosadil po podobné akci Vinícius Júnior. Vzápětí přidal třetí zásah chytrým obloučkem Rodrygo.

„Bílý balet“ udržel stoprocentní bilanci v soutěži a má pětibodový náskok na druhou Neapol, Braga ztrácí na italské šampiony čtyři body.

Union po 12 soutěžních utkáních utnul sérii porážek, naposledy bodoval 26. srpna v německé lize proti Darmstadtu (4:1). Neapol sice poslal do vedení v 39. minutě Politano, krátce po změně stran ale vyrovnal po brejku Fofana.

Union skóroval po pěti soutěžních utkáních a 561 minutách hry, navzdory zisku premiérového bodu v Lize mistrů v klubové historii ale ztratil šanci na jedno ze dvou postupových míst ve skupině C. Král přišel do hry v 70. minutě.

Do play-off neprojde ani Benfica, která ve středu v 21. minutě prohrávala už 0:3. Za San Sebastian se trefili Merino, Oyarzabal a Barrenetxea, a to ještě Méndez neproměnil penaltu. Za nepříznivého stavu vystřídal Jurásek v 31. minutě Florentina, lisabonský celek už ale dokázal po pauze jen snížit zásluhou Rafy Silvy.

San Sebastian slaví domácí výhru v Lize mistrů po 20 letech a ve skupině D zvítězil potřetí za sebou. Baskové nakonec už dnes postoupili do osmifinále, protože Inter gólem z 86. minuty vybojoval triumf v Salcburku, kde z pokutového kopu rozhodl Martínez. Inter se San Sebastianem mají po deseti bodech, o sedm víc než Salcburk.

V závěru zápasu padaly branky i v Mnichově. Bayernu zařídil vítězství i jistotu první příčky ve skupině dvěma zásahy v závěrečné desetiminutovce kanonýr Kane, jenž dal v posledních pěti utkáních za klub deset gólů. V nastavení zkorigoval skóre Bakambu.

Kodaň přestřílela United

Druhé utkání skupiny A mělo divoký průběh. Manchester United vedl na hřišti FC Kodaň po půlhodině 2:0 po trefách Rasmuse Höjlunda. Odchovanec kodaňského klubu má v aktuální sezoně Ligy mistrů na kontě už pět gólů a v čele tabulky střelců dostihl Moratu z Atlética Madrid.

Ve 42. minutě ale dostal po ostrém "šlapáku" červenou kartu Rashford a záhy zužitkoval přesilovku Elyounoussi. Ve třináctiminutovém nastavení, které způsobilo několik dlouhých přerušení během úvodního dějství, navíc zahrál Maguire ve vápně rukou a z penalty srovnal Goncalves. United čelili pokutovému kopu ve všech čtyřech úvodních kolech skupinové fáze, tentokrát ale brankář Onana na rozdíl od úvodního vzájemného duelu kapituloval.

V 69. minutě po další ruce vrátil favoritovi vedení z pokutového kopu Fernandes, obrat ale nakonec dokonali v 83. minutě Lerager a o čtyři minuty později parádním volejem teprve sedmnáctiletý Bardghji. Kodaň oplatila soupeři dva týdny starou porážku 0:1 z Old Trafford a posunula se o skóre na druhé místo před Galatasaray. Manchester je o bod zpět poslední.

Ve skupině B je blízko postupu Arsenal po domácí výhře 2:0 nad Sevillou, trefili se Trossard a Saka. "Kanonýři" mají čtyřbodový náskok na PSV Eindhoven s Lens, jejichž vzájemný zápas dnes ve prospěch nizozemského celku rozhodl jedinou brankou kapitán De Jong.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme