Tři domácí vítězství. Slovácko přesvědčivě porazilo Budějovice, vysokou výhru slaví i Liberec a Boleslav

Fotbalisté Slovácka vstoupili do nového ročníku Fortuna ligy vysokou domácí výhrou 4:1 nad Českými Budějovicemi. Liberec v úvodním kole porazil Baník 3:1 i díky vlastnímu gólu nové akvizice ostravkého celku Patricka Kpoza. Stejným výsledkem skončilo také utkání mezi Mladou Boleslaví a Jabloncem.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Liberecký fotbalista Lukáš Červ se se spoluhráčem Lukou Kulenovićem raduje ze svého gólu proti Baníku Ostrava

Liberecký fotbalista Lukáš Červ se se spoluhráčem Lukou Kulenovićem raduje ze svého gólu proti Baníku Ostrava | Foto: Radek Petrášek / ČTK | Zdroj: Profimedia

Fotbalisté Slovácka bez nemocného trenéra Martina Svědíka porazili v úvodním kole první ligy České Budějovice 4:1. Dvoubrankové vedení domácím zajistili v závěru první půle Marek Havlík a Kim sung-pin, krátce po přestávce snížil z pokutového kopu Jakub Hora, ale pak se za tým z Uherského Hradiště prosadili střídající Matěj Valenta s Ondřejem Mihálikem.

Slovácko tak v součtu s minulou sezonou nejvyšší soutěže zvítězilo po pěti utkáních.

Hráči Mladé Boleslavi v prvním kole Fortuna ligy porazili na svém hřišti Jablonec 3:1. Domácí poslal do vedení v páté minutě Vasil Kušej, další zásah přidal v 47. minutě Dominik Kostka při debutu v dresu Středočechů.

V 57. minutě zvýšil Lamine Jawo a v 75. minutě už jen zkorigoval skóre střídající Alexis Alégué premiérovou trefou v nejvyšší soutěži. Trenér Marek Kulič tak oslavil vítězně svou ligovou premiéru v roli hlavního trenéra. První soutěžní zápas v novém působišti naopak nevyšel jeho protějšku Radoslavu Látalovi.

Mladá Boleslav zdolala nedělního soupeře podruhé za sebou a posedmé v řadě s ním neprohrála. Domácí neporazitelnost v lize prodloužila dokonce na osm duelů. Jablonec venku nevyhrál pošesté po sobě.

Liberec na startu nového ročníku porazil doma Ostravu 3:1. Severočeši nakročili za vítězstvím už prvním poločase, který po vlastní brance Patricka Kpoza a gólu Lukáše Červa vyhráli 2:0. Hned po změně stran snížil z penalty Daniel Tetour, ale v 64. minutě potvrdil tři body pro Slovan Mohamed Doumbia.

Liberečtí porazili Baník v lize poprvé po šesti zápasech a třech remízách po sobě a stejně jako vloni v prvním kole zvítězili. Trenérovi Slovanu Luboši Kozlovi vyšel souboj s bývalým klubem, kde působil před angažmá na severu Čech. Ostrava potřetí za sebou v úvodním kole sezony prohrála.

1. kolo první fotbalové ligy:

1. FC Slovácko - Dynamo České Budějovice 4:1 (2:0)
Branky: 36. Havlík, 39. Kim sung-pin, 76. Valenta, 80. Mihálik - 54. J. Hora z pen. Rozhodčí: Starý - Caletka, Machač - Černý (video). ŽK: Sinjavskij - Havel. Diváci: 4 324.

Slovan Liberec - Baník Ostrava 3:1 (2:0)
Branky: 19. vlastní Kpozo, 41. Červ, 64. Doumbia - 47. Tetour z pen. Rozhodčí: Petřík - Slavíček, Matoušek - Kocourek (video). ŽK: Purzitidis, Červ, Ghali - Almási, Tetour, Ewerton. Diváci: 3 338.

FK Mladá Boleslav - FK Jablonec 3:1 (1:0)
Branky: 8. Kušej, 47. Kostka, 57. Jawo - 75. Alégué. Rozhodčí: Orel - Vlček, Pečenka - Machálek (video). ŽK: Pulkrab - Slávik. Diváci: 3 431.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme