Trubač gólem z penalty sestřelil Plzeň. Vysokou výhru slaví Karviná, Bohemians uspěli na půdě Pardubic

Fotbalisté Plzně v úvodním kole první ligy překvapivě prohráli v Teplicích 0:1. Ve 28. minutě rozhodl z pokutového kopu domácí kapitán Daniel Trubač. Karviná oslavila návrat do nejvyšší soutěže čtyřmi góly do sítě Zlína. Pardubice v prvním soutěžním utkání na novém stadionu padly 0:1, když nestačily na pražské Bohemians.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Daniel Trubač z Teplic slaví gól z penalty proti Plzni

Daniel Trubač z Teplic slaví gól z penalty proti Plzni | Foto: Ondřej Hájek, ČTK | Zdroj: Profimedia

Fotbalisté Plzně v úvodním kole první ligy překvapivě prohráli v Teplicích 0:1. Ve 28. minutě rozhodl z pokutového kopu domácí kapitán Daniel Trubač. Třetímu týmu minulého ročníku nejvyšší soutěže nevyšla obnovená premiéra pod trenérem Miroslavem Koubkem, který s Viktorií získal v sezoně 2014/15 titul a do klubu se vrátil po bezmála osmi letech.

Fortuna liga startuje už v sobotu. Pražská S vyhlašují boj o titul, Mladá Boleslav chce do Evropy

Číst článek

Karviná při návratu do první ligy po roční přestávce deklasovala Zlín 4:1. Hlavní postavou utkání byl nový kapitán domácích Lukáš Budínský, který během prvního poločasu vstřelil gól a další dva připravil pro Rajmunda Mikuše a Jaroslava Svozila. Střídající David Tkáč sice po změně stran snížil, ale Daniel Bartl už po pěti minutách vrátil slezskému nováčkovi tříbrankový náskok.

Hráči Bohemians 1905 zvítězili v prvním ligovém kole v Pardubicích 1:0. Výhru čtvrtého celku minulé sezony zařídil už v páté minutě stoper Lukáš Hůlka. Od 68. minuty dohrávali domácí bez vyloučeného střídajícího záložníka Jakuba Matouška. „Klokani“ se ideálně naladili na čtvrteční úvodní duel 2. předkola Evropské konferenční ligy na hřišti lídra norské ligy Bodö/Glimt.

1. kolo první fotbalové ligy:

FK Teplice - Viktoria Plzeň 1:0 (1:0)

Branka: 28. Trubač z pen. Rozhodčí: Černý - Hájek, Antoníček - Petřík (video). ŽK: Jukl, Urbanec - Durosinmi, Květ, Staněk, Kalvach. Diváci: 8 141.

MFK Karviná - FC Zlín 4:1 (3:0)

Branky: 6. Mikuš, 27. Budínský, 34. Svozil, 53. Bartl - 48. Tkáč. Rozhodčí: Vokoun - Kubr, Mokrusch - Klíma (video). ŽK: Simerský, Slončík, Vukadinovič (všichni Zlín). Diváci: 2 967.

FK Pardubice - Bohemians Praha 1905 0:1 (0:1)

Branka: 5. Hůlka. Rozhodčí: Batík - Paták, Pospíšil - Hocek (video). ŽK: Krobot, Kováč (trenér) - Jan Matoušek, Köstl. ČK: 68. Jakub Matoušek (Pardubice). Diváci: 3 817.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme