Slavia pod tlakem. Sešívaní musí porazit Plzeň, aby udrželi naději na titul, jinak začne slavit Sparta

Fotbalisté Sparty mohou už středu předčasně získat ligový titul. Potřebují k tomu ale pomoc od Plzně, která se představí na Slavii. Stačí, aby Západočeši uhráli alespoň bod, a na Letné se může slavit. Společné sledování zápasu v Edenu ale fotbalisté Sparty dopředu neplánují a půjdou na hokej, i kvůli výraznému dánskému zastoupení v klubu.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zklamaní fotbalisté pražské Slavie David Zima, Christos Zafeiris a Michal Tomič

Zklamaní fotbalisté pražské Slavie David Zima, Christos Zafeiris a Michal Tomič | Foto: Michaela Říhová | Zdroj: Profimedia

„Půjdeme na hokej Česko – Dánsko. Dánové si jistě odpočinuli při úterní prohře s Norskem a všechnu energii dají do zápasu s Českem, takže je jasné, kdo vyhraje. Po tréninku jdeme společně do O2 areny – hráči i realizační tým – a potom se pořádně prospím,“ představil dánský trenér Brian Priske plán svého týmu na dnešní den.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si reportáž před třetím kolem ligové nadstavby, kdy druhá Slavia hostí třetí Plzeň

O duelu Slavie s Plzní nemluvil, dá se ale předpokládat, že sparťané budou utkání, byť i třeba jen po očku, sledovat.

A určitou naději, že by mohli získat ligový titul už ve středu, jim dává negativní statistika Slavie v soubojích se Západočechy. V letošní sezoně klub z Vršovic oba zápasy s Plzní totiž prohrál.

Slavia se na čelo fotbalové ligy nevrátí, v Plzni prohrála 0:1. Patnáctým gólem v sezoně rozhodl Šulc

Číst článek

„Trenér Koubek je schopný svůj tým na velké zápasy vždy dobře připravit. Viděli jsme několikrát,“ uvědomuje si asistent trenéra Slavie Zdeněk Houštecký, že Plzni se letos proti silným týmům daří.

Třeba v této ligové sezoně má s pražskými „S“ bilanci tří výher a jediné prohry. Slávisté tak i z těchto zápasů moc dobře ví, že si musí dát pozor zejména na Tomáše Chorého s Pavlem Šulcem.

„Chorý a Šulc, ti jsou na sebe fotbalově navázaní. Jsou jako dvojčata a to jim sedí,“ potvrzuje Houštecký.

Slavia navíc možná nepůjde do zápasu v nejsilnějším možném složení. Po derby skončila sezona kvůli zlomenině lícní kosti kapitánovi Janu Bořilovi a Slavii možná nebude chybět jen on.

„David Zima měl problémy, Igoh Ogbu také. Doufejme, že se dají dohromady. Velký otazník je i nad Mojmou,“ dodává Houštecký, že i Igoh Ogbu a Mojmír Chytil nemusí do utkání naskočit.

Duel Slavie s Plzní začne v Edenu v 17.30 a Radiožurnál i Radiožurnál sport z něj nabídnou živé vstupy. V případě, že by Západočeši dokázali v utkání minimálně remizovat, Sparta se dvě kola před koncem nadstavby stane podruhé v řadě ligovým mistrem.

Petr Mathauser Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme