Bundesliga jako první pokračuje v sezoně. Hráči Borussie děkovali prázdným tribunám

Fotbaloví fanoušci se dočkali. I když se ještě nedostali na stadiony, tak alespoň na dálku si mohli užít zápasy jedné z nejprestižnějších evropských soutěží, německé Bundesligy. Po více než dvouměsíční koronavirové pauze odehráli fotbalisté prvních pět utkání.

Praha (Aktualizováno: 20:34 16. 5. 2020) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Úvodní zápasy se hrály bez diváků. Ti sice na některých stadionech byli, ale pouze z kartonu. Hráči seděli v rozestupech na střídačkách nebo tribunách, jako by tak měli celý stadion pro sebe. A na trávníku fotbalisté nesměli hromadně slavit a ani plivat.

Generálka proti vlastním spoluhráčům? ‚Oblékli jsme si dresy, aby neměla tu příchuť tréninku,‘ líčí Darida

Číst článek

Po sportovní stránce ale Bundesliga pokračuje zcela v normálu. Minimálně tedy v případě velké hvězdy letošní sezony Erlinga Haalanda a autora premiérové trefy v obnovené sezoně. Devatenáctiletý útočník dal od svého zimního přestupu do Dortmundu jedenáctý gól v devíti ligových zápasech a nasměroval tak domácí k vítězství nad Schalke. Druhý tým soutěže uspěl ve vestfálském derby 4:0. Hráče Dortmundu ani prázdné tribuny neodradily od obvyklé pozápasové „děkovačky“. 

Velký den českých hráčů to tentokrát zrovna nebyl. Jako jediný zvládl celý zápas obránce Pavel Kadeřábek. Ten ale se spoluhráči z Hoffenheimemu prohrál s Hertou Berlín 0:3. Týmu z hlavního města Německa chyběl vykartovaný Vladimír Darida.

Suchý a Schick střídali

Už v 65. minutě střídal se žlutou kartou stoper Augsburgu Marek Suchý. Wolfsburg v Augsburgu zvítězil 2:1. Výsledkem 1:1 skončilo utkání mezi Lipskem a Freiburgem. Za domácí se až v závěru zápasu dostal na hřiště útočník Patrik Schick.

České nejvyšší fotbalové soutěže se fanoušci dočkají již příští sobotu 23. května, kdy je na programu dohrávka 23. kola mezi Teplicemi a Libercem. Kompletní 25. kolo Fortuna ligy proběhne 25. a 26. května, kdy dojde i na zápas Sparty s Plzní. Zda se mezi povolených 300 osob na utkání dostanou i fanoušci, zatím není jasné. Posluchači Radiožurnálu ale o přímé vstupy ze stadionu nepřijdou.

Německá fotbalová liga - 26. kolo:

Augsburg - Wolfsburg 1:2 (54. Jedvaj - 44. Steffen, 90.+1 Ginczek),
Dortmund - Schalke 4:0 (45. a 63. Guerreiro, 29. Haaland, 48. Hazard),
Düsseldorf - Paderborn 0:0,
Hoffenheim - Hertha Berlín 0:3 (58. vlastní Akpoguma, 60. Ibiševič, 74. Cunha),
Lipsko - Freiburg 1:1 (77. Poulsen - 34. Gulde),
Eintracht Frankfurt - Mönchengladbach 1:3 (81. André Silva – 1. Pléa, 7. Thuram, 73. Binsibajní (pen.).

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme