České fotbalisty čeká na úvod Eura klíčový zápas. Tři body by je podle Daridy mohly posunout dál

Čeští fotbalisté odpoledne vstoupí do mistrovství Evropy. V Glasgow se utkají s domácím Skotskem, které bude moct přímo na tribunách podporovat 12 tisíc fanoušků.

Glasgow Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kapitán českého fotbalového národního týmu Vladimír Darida

Kapitán českého fotbalového národního týmu Vladimír Darida | Foto: Maurizio Borsari/AFLO | Zdroj: Reuters

Nebude to takový kotel, jako když sem do Hampden Parku dorazilo v roce 1937 rekordních 150 tisíc diváků. Možná by jich v pondělí přišlo také tolik, kdyby to šlo. Vždyť se Skotové vrací na velký fotbalový turnaj po 23 letech.

„Je to poprvé po dlouhé době a taky je to po dlouhé době, co smí fanoušci do Hampden Parku. Strašně se na to těšíme. Snad bude skvělá atmosféra i skvělý výsledek pro nás,“ věří skotský trenér Steve Clarke.

Nizozemsko udolalo díky brance v závěru Ukrajinu 3:2. Všech pět branek padlo ve druhém poločase

Číst článek

Jenže co je skvělé pro domácí, nemusí být tak skvělé pro český tým. Vždyť jeho fanoušci vzhledem k protikoronavirovým pravidlům na stadion v podstatě nemůžou, a tak výhoda domácího prostředí ještě vzroste.

„Osobně to tak nevnímám. Jsem rád, že zase budou lidi na zápasech, a ať je atmosféra proti týmu, nebo s tím týmem, tak mně to osobně nevadí, jsem rád, že aspoň nějaká atmosféra od lidí na stadionu bude,“ řekl Radiožurnálu český kapitán Vladimír Darida před soubojem, který může být zásadní pro šanci na postup.

„Pokud bychom udělali tři body, tak by nás to mohlo posunout dál. Rozhodně to bude jedno z klíčových utkání této skupiny,“ dodal Darida.

Celý zápas, který začíná v 15 hodin, můžete sledovat v online reportáži serveru iROZHLAS.cz a poslouchat živě na Radiožurnálu a Radiožurnálu Sport.

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme