‚Když to dostane do vápna, těžko ho ubráníte.‘ Na české fotbalisty si v Norsku počíhá i obávaný Haaland

Čeští fotbalisté mají před sebou první zápas v tomto roce. Na stadionu v Oslu nastoupí v přípravě na Euro proti domácímu Norsku. Obránce národního týmu čekají souboje s jedním z aktuálně nejlepších fotbalistů světa – útočníkem Erlingem Haalandem.

Oslo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Erling Haaland

Erling Haaland | Zdroj: Profimedia

Na sociálních sítích v úterý kolovalo video, na kterém největší norská hvězda na tréninku po jednom ze soubojů kulhá ze hřiště a zahraniční zpravodajské weby v čele se Skysports informovali o tom, že Haaland kvůli zdravotním problémům trénink nedokončil.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, co říkají o norském útočníkovi Erlingu Haalandovi čeští fotbalisté a experti

To ale kanonýr Manchesteru City na tiskové konferenci před duelem s Českem popřel. „Neodkulhal jsem z tréninku. Netuším, kdo to napsal. Absolvoval jsem celý trénink, cítím se dobře a jsem připravený k zápasu,“ ujistil fanoušky Haaland, který vinou zranění nehrál na přelomu roku skoro dva měsíce.

Třiadvacetiletý útočník patří k nejlepším hráčům současnosti. V minulé sezoně dal za Manchester City 52 gólů v 53 utkáních a pomohl mu k domácímu titulu, triumfu v Lize mistrů i zisku anglického poháru.

Navzdory zraněním to Haalandovi pálí i v tomto ročníku, s 18 trefami je momentálně nejlepším střelcem Premier League.

„Když to dostane do vápna, těžko ho ubráníte. I když u něj jste, tak je tak silný a vysoký, že když si vyskočí, tak ho neubráníte. Má výborné tělo a když dostane přihrávku po zemi, je schopný se otočit a vystřelit a je to gól. Bude to dobrý test pro naši reprezentaci,“ říká o něm vicemistr Evropy z roku 1996 a vítěz Ligy mistrů Vladimír Šmicer.

„Je to takové zvíře. Umí čekat na svoji příležitost a hlavně ty příležitosti využívá,“ doplnil Šmicera jiný bývalý reprezentant Pavel Horváth.

14 gólů v 8 zápasech. ‚Není to špatné,‘ konstatuje Haaland a dál přepisuje rekordy Premier League

Číst článek

Na evropský šampionát svou zemi Haaland nedotáhl, i v národním týmu je ale hodně produktivní.

Někdejší útočník Dortmundu debutoval v reprezentačním áčku před necelými pěti lety, už dnes je historicky druhým nejlepším střelcem Norů a fanoušci ho milují.

„Bude to něco jiného, protože se vším respektem k Norsku, tam nebude mít Kevina de Bruyneho, i když tam má jiné hráče, jako jsou Martin Ødegaard. Mají obrovsky silný tým a těším se na souboj s ním,“ přiznává reprezentační kapitán Tomáš Souček, který Haalanda dobře zná z anglické Premier League. Oba fotbalisté se můžou na trávníku znovu potkat už v pátek.

Utkání Norsko - Česko začíná v 18 hodin a server iROZHLAS.cz ho bude sledovat v podrobné online reportáži.

Lukáš Michalík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme