Brazilská policie zatkla fotbalistu Robinha. Nastoupí devítiletý trest za znásilnění albánské ženy

Brazilská policie ve čtvrtek zatkla bývalého fotbalového reprezentanta Robinha v jeho domě ve městě Santos, aby nastoupil devítiletý vězeňský trest za hromadné znásilnění. Čtyřicetiletý Robinho se ještě podle agentury DPA musí podrobit lékařskému vyšetření.

Sao Paulo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Robinho

Robson de Souza Santos, brazilský fotbalový útočník a reprezentant Brazílie | Zdroj: Reuters

Robinho v roce 2013 na diskotéce v italském Milánu spolu s pěti dalšími Brazilci znásilnil mladou albánskou ženu. O čtyři roky později ho italský soud poslal na devět let za mříže, fotbalista byl v té době ale už mimo tuto jihoevropskou zemi.

Problém pro novou posilu fotbalové Slavie. Nizozemec Ihattaren je stíhán za ublížení na zdraví

Číst článek

Brazílie své občany do zahraničí nevydává, proto Itálie v roce 2022 požádala brazilské úřady, aby si někdejší útočník Realu Madrid nebo Manchesteru City odseděl trest ve vlasti.

Brazilští soudci, kteří o případu rozhodovali, s tím ve středu vyjádřili souhlas, což podle serveru BBC News ocenila řada místních médií, která se obávala, že se Robinho kvůli své slávě a bohatství vyhne spravedlnosti.

Robinho byl zázračným dítětem brazilského fotbalu, už v 18 letech ho ze Santosu koupil Real Madrid.

V průběhu kariéry získal ligové tituly ve Španělsku (s Realem), Itálii (s AC Milán), Turecku (s Basaksehirem) a Číně (Kuang-čou Evergrande). Za brazilskou reprezentaci odehrál 100 zápasů a vyhrál s ní Copu América.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme