Fanoušci Plzně trefili brankáře Servette kelímkem do hlavy. Viktoria za to dostala pokutu a podmínku

Viktoria Plzeň dostala od disciplinární komise UEFA trest za počin tří diváků, kteří při zápase se Servette FC vhodili na hrací plochu předměty. Mezi nimi byl i kelímek, který zasáhl brankáře hostujícího týmu. Klub obdržel pokutu 30 tisíc euro a dvouletou podmínku k uzavření severní tribuny.

Plzeň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jeremy Frick

Brankáře Servette Jeremyho Fricka trefili nezodpovědní fanoušci Viktorie Plzeň kelímkem do hlavy | Foto: Eva Korinkova | Zdroj: Reuters

Při odvetně osmifinále Evropské konferenční ligy UEFA mezi Viktorií Plzeň a FC Servette panovala v Doosan Areně bouřlivá atmosféra. Výkon fanoušků ale zastínili tři lidé, kteří hodili na hřiště kelímky, z nichž jeden zasáhl do hlavy brankáře hostů. Tím ohrozili nejen hráče, ale i celé utkání.

Nepochopitelné chování

„Podobné chování je naprosto nepochopitelné a nepřijatelné, nelze ho žádným způsobem omluvit. Chceme dát jasně najevo, že tyto činy na náš stadion nepatří a nebudeme je tolerovat. Poškozuje to celý klub a všechny slušné fanoušky, kterých je na tribunách po celém stadionu drtivá většina. Připravují chorea, starají se o skvělou atmosféru a pak je vše zastíněno několika jednotlivci,“ řekl pro klubový web Adolf Šádek, generální ředitel klubu.

Disciplinární komise rozhodla, že Viktorii Plzeň udělí pokutu ve výši 30 tisíc euro (asi 750 tisíc korun) a dvouletou podmínku na uzavření severní tribuny.

„Od našich fanoušků jsme zaznamenali zpětnou vazbu a všichni toto jednání odsoudili a nechápali ho. Apelujeme tedy znovu na všechny, aby nám v této činnosti byli nápomocni a podmínka zůstala jen na papíře a už jsme nikdy nemuseli řešit uzavírání tribun či celého stadionu. Nehledě na to, že vysokou sumu za pokutu by mohl klub investovat smysluplněji například do rozvoje mládeže,“ doplnil v tiskové zprávě mluvčí Viktorie Václav Hanzlík.

klh Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme