Sprinter Veleba vyhrává domácí tituly i ve 36 letech, pomáhá mu manželka i malý syn

V minulosti si zazávodil s Usainem Boltem, zaběhl český rekord a teď porazil ve finále republikového šampionátu i o generaci mladší sprintery. Atlet Jan Veleba stále patří mezi nejrychlejší české muže, přestože mnoho jeho vrstevníků už ukončilo kariéru.

Tábor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Veleba

Jan Veleba | Zdroj: Profimedia

„Titulu si cením hodně. Ve 36 letech spoustu závodníků ani nezávodí a já tady mohu vyhrávat, což mě těší. Myslel jsem si určitě na lepší čas, v tréninku jsem vypadal skvěle. Možná nebyly podmínky a moc se mi nepovedla první polovina, takže jsem se do půlky trati bál, že možná prohraju,“ řekl Jan Veleba po závodě.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si ohlasy Jana Veleby po výhře na republikovém mistrovství

Ale nakonec v Táboře neprohrál, když se zhruba na 60ti metrech dostal před Zdeňka Stromšíka a časem 10 celých 54 setin sekundy poměrně jistě v mírném protivětru zvítězil.

Svůj první ze šesti domácích titulů na stovce vybojoval už v roce 2010 v Třinci, tedy v době kdy většina jeho soupeřů z finále šampionátu v Táboře ještě chodila na první stupeň základní školy.

„Člověk to musí mít hodně rád, aby překonal spoustu problémů, co ho potká. Jsem samozřejmě i hodně vděčný své ženě. Jako šéflékařka svazu mě vždycky dá docela rychle dohromady. Mám tu možnost jakýkoliv problém řešit v jedenáct večer, což ostatní nemají. To v každém případě pomáhá," usmívá se Jan Veleba, když mluví o své ženě Karolíně a ve chvíli kdy pravou rukou drží v cílovém prostoru svého syna Tomáška.

„Musím říct, že i tohle pro mě fungovalo, ačkoliv někomu to tak nefunguje. Že chci, aby mě ještě viděl závodit a vyhrávat v dobrých časech,“ mluví o další velké motivaci, která ho ještě udržuje mezi nejlepšími českými sprintery a pro letošek to platí dvojnásob, když je suverénním tabulkovým lídrem na stovce, což potvrdil i na jihu Čech.

Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme