Autor

Petr Sehnoutka

Znamení: Váhy

Životní motto: Nad tím začnu přemýšlet až v důchodu, jestli se tedy těch 87 let dožiju…

Co dělám v rozhlase: Zaměřuju se na kauzy jakéhokoli rozsahu a dosahu. Zajímají mě ale i příběhy lidí, se kterými se život nemazlí.

Před rozhlasem: Nejprve redaktor v MF DNES, posléze Hospodářských novinách a poté reportér pořadu Na vlastní oči v TV Nova.

Co mě baví: Vláčky. Malé i velké, ale zásadně jen zvenku. A také děti. Hlavně když spí nebo zaujatě hledí na populárně naučné pořady typu beránek Timmy.

Co mě vždycky dostane: Sbírka básní padlého uherského šlechtice Kréhatüra Ésmérdy

RSS autora

Články autora

|Jana Čermáková, Petr Sehnoutka, Simona Bartošová |Zprávy z domova

Zeman: Babiš jako majitel Agrofertu a ministr financí ve střetu zájmu není

Prezident Miloš Zeman se zastal ministra financí Andreje Babiše z hnutí ANO. Premiér Bohuslav Sobotka a další straníci z ČSSD ho obvinili z možného střetu zájmů. Podle Sobotky by Babiš měl ukončit své podnikání a věnovat se jen politice. Babiš reagoval, že už nepodniká, ale je pouze majitelem Agrofertu. Stejně tak to vidí i prezident Zeman.

|Petr Sehnoutka, Markéta Chaloupská |Zprávy z domova

Další trik nepoctivých taxikářů. Ztratí evidenční knihu, a vyhnou se tak kontrolám

Někteří pražští taxikáři se už několik let vyhýbají povinné kontrole taxametru. Dělají to proto, aby technici neodhalili jejich zařízení na okrádání zákazníků. Před každou kontrolou řidič pouze tvrdí, že ztratil knížku taxametru, a na prohlídku vozu nemusí. Může to tak dělat téměř donekonečna. Úřady totiž neevidují počet duplikátů.

|Pavel Polák, Petr Sehnoutka, Martin Hromádka |Zprávy z domova

Otce někdo zabil, říká dcera zesnulého palestinského velvyslance. Trezor se podle ní běžně používal

Smrt palestinského velvyslance Džamála al-Džámála nebyla nehoda, ale zločin. Je o tom přesvědčená diplomatova dcera Rana. V rozhovoru pro Český rozhlas řekla, že trezor, se kterým velvyslanec 1. ledna manipuloval a který při tom vybuchl, neměl žádné nástražné zařízení a běžně se používal.

|Petr Sehnoutka, Marína Dvořáková |Zprávy z domova

Zvýšená policejní ochrana ambasád není laikovi zřejmá. Mnohde hlídkovali policisté i dosud

Po výbuchu, který zabil palestinského velvyslance, měli policisté zpřísnit ostrahu ostatních hlídaných ambasád. Ve vysílání Českého rozhlasu to na Nový rok večer řekl policejní prezident Martin Červíček a dodal, že opatření jsou v návaznosti na takovouto událost standardní. Nakonec ale na první pohled nijak zásadní nejsou - a to ani u té nejpřísněji střežené ambasády - americké.

|Pavel Polák, Petr Sehnoutka, Simona Bartošová |Zprávy z domova

V Česku udělují tituly i školy, na které stát nedohlíží. Diplom pak nikdo neuzná

Desítky lidí v Česku mají vysokoškolský titul, který je jim téměř k ničemu. Za studium zaplatili desítky, spíš stovky tisíc korun. Závěrečný diplom ale není v Česku uznatelný. Jejich škola se sice na první pohled tvářila jako každá jiná, jenže nemá uznávanou akreditaci. Český rozhlas jednu takovou našel.

|Petr Sehnoutka, bre |Zprávy z domova

Bývalý hlavní hygienik Michael Vít stane před soudem. Hrozí mu až 10 let vězení

U obvodního soudu pro Prahu 2 dnes začíná hlavní líčení v případu bývalého hlavního hygienika ČR Michaela Víta. Je obžalován ze dvou trestných činů z dob jeho působení na postu hlavního hygienika. Podle vyšetřovatelů nezákonně zaplatil za konzultace manželovi své podřízené. Státu měl způsobit škodu zhruba dva miliony korun. Hrozí mu až deset let vězení.

|Marcela Hálová, Jakub Šídlo, Petr Sehnoutka, dab |Zprávy z domova

Víta Bártu údajně zadržela GIBS kvůli vynášení tajných policejních informací

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) v noci údajně zadržela předsedu Věcí veřejných Víta Bártu. Druhým zadrženým je podle serveru Česká pozice plukovník protikorupční policie Jan Petržílek. Případ se prý týká vynášení informací z policie. Inspekce, která se zabývá trestnou činností policistů, ve čtvrtek podle České pozice zapečetila Petržílkovu kancelář.