Česko 1:0 Rakousko

Proslavilo ho video na YouTube, teď se světoznámý tanečník Sergej Polunin představí Praze

Video, na kterém tančí vlastní choreografii k písničce Take Me To Church vidělo na Youtube víc než 19 a půl milionu lidí. Řeč je o nadané baletní hvězdě Sergeji Poluninovi. Tento ukrajinský tanečník v pondělí předvede své jedinečné vystoupení také v Národním divadle v Praze.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Světoznámý baletní tanečník Sergej Polunin zatančí v Národním divadle v Praze

Světoznámý baletní tanečník Sergej Polunin zatančí v Národním divadle v Praze | Zdroj: Youtube.com

Na skladbu Take Me To Church od irského muzikanta Hoziera tančí Sergej Polunin v bílém dřevěném altánu na čtyřminutovém videu, které se stalo hitem YouTube.

Domluvit vystoupení světoznámé baletní hvězdy v Národním divadle nebylo úplně snadné.

„Působí všude po světě a samozřejmě v rámci své taneční kariéry momentálně nemá stálé angažmá. Takže jsme museli hodně jednat s anglickou stranou, s jeho agenty atd., museli jsme sladit jeho časový rámec, protože hodně cestuje po světě," řekla Radiožurnálu mluvčí baletu Národního divadla Helena Bartlová.

Dejvické divadlo míří do Berlína. Hry Teremin a Kafka '24 odehraje v češtině s německými titulky

Číst článek

Sergej Polunin zatančí v historické budově hned dvakrát. Poprvé v 16 a později ve 20 hodin.

„Obě představení budou stejná. Ta choreografie se jmenuje Silent Echo, což je asi čtyřminutový sólový výstup. Hned poté se divákům promítne filmový dokument," dodává Bartlová.

Tento dokumentární film o Sergeji Poluninovi se jmenuje Dancer a natočil ho režisér Steven Cantor. Pak už přijde očekávané taneční vystoupení.

Sergej Polunin se stal v devatenácti letech sólistou anglického královského baletu, tančit začal o šestnáct let dřív. Jak přiznal loni v rozhovoru pro BBC, bylo to hlavně na přání matky. A právě matka známého tanečníka s ním do pražského národního divadla přijede také.

Regina Květoňová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme