French Open komplikuje déšť. Zápas Berdycha i dalších musely být odloženy

Tenista Tomáš Berdych měl nastoupit k osmifinálovému duelu na Roland Garros, ale dnes na kurt nepůjde. Ani on, ani žádný jiný z hráčů. Může za to déšť, který letos sportovcům i fanouškům v Paříži překáží na grandslamu mnohem víc než v minulých letech.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Letošní Roland Garros komplikuje déšť

Letošní Roland Garros komplikuje déšť | Zdroj: Reuters

Asi většina z vás zná film na Samotě u lesa, takže asi také víte, jak se dá okomentovat situace, která neumožňuje odehrát žádný tenisový zápas pod širým nebem.

Na Roland Garros mají pro tyto případy speciální hlášení, ze kterého se fanoušci dozví, že meteorologická situace není zrovna příznivá, a vždy se také doslechnou nejbližší možný začátek zápasů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Grandslam v Paříži komplikuje déšť. Situaci přibližuje reportér ČRo Jaroslav Plašil

Zatímco fanoušci se v těchto chvílích rozprchnou po celém areálu, hráči tráví čas různě. Každý relaxuje po svém, ale asi jen málokdo se dívá na nějaké starší tenisové zápasy, což potvrzují i nedávná slova Jiřího Veselého.

„Obecně, i když jsem doma, tak si zakazuji koukat na tenis. Není to tak, že bych se nikdy nepodíval, ale když přijedu domů, tak bych chtěl mít svůj klid,“ vysvětluje Jiří Veselý.

A když už se někdo dívá, tak také hodně záleží na tom, na koho se dívá.

Berdych je nejlepším hráčem bez grandslamu, říká trojnásobný vítěz French Open Wilander

Číst článek

„Nedávno jsem se náhodou dívala na zápas Federera a na jeho drop shoty. Nebo na Monfilse, ten je taky takový,“ přiznává česká tenistka Barbora Strýcová, jejíž úžasnou výměnu z duelu s Polkou Agnieszkou Radwańskou si fanoušci na Roland Garros mohou během deštivých dnů také prohlížet.

Dnes se fanoušci na pařížském turnaji žádného zápasu nedočkali. Zápasy by měly pokračovat zítra, kdy je na programu mimo jiné i osmifinálový zápas mezi Tomášem Berdychem a Španělem Davidem Ferrerem.

Jaroslav Plašil, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme