Pouze zázrak zachrání MS

Tak hořce vítězství českým fotbalistů už dlouho nechutnalo. Na Letné sice porazili ve světové kvalifikaci Poláky 2:0, jenomže radost z výhry jim hned vzápětí sebral jiný výsledek.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Milan Baroš po utkání kvalifikace fotbalového mistrovství světa 2010 Česko - Slovensko

Milan Baroš po utkání kvalifikace fotbalového mistrovství světa 2010 Česko - Slovensko | Zdroj: ČTK

Ta radost trvala jen pár vteřin, hráči ještě zamávali divákům v hledišti, ušli pár desítek metrů do kabin, a tam se dozvěděli, že důvod k jásotu vlastně ani nemají, Slováci totiž podlehli Slovincům 0:2, a kromě toho, že si dost uškodili sami, Čechy prakticky připravili o postup

,, Pro mě  je to šok, věřil jsem, že vyhrají, ale prohráli, " překvapil výsledek z Bratislavy Romana Hubníka.

Kapitán Tomáš Rosický to ale tak trochu tušil. Když se pár minut před koncem zkoušel ptát kouče Ivana Haška, leccos prý z jeho reakce poznal.

Přehrát

00:00 / 00:00

Doufání v zázrak

,, Když jsem byl u lavičky, tak jsem se Ivana zkoušel ptát. On mi nechtěl nic říct, tak mi to bylo jasný, " uvedl Rosický.

Chvíli nato to měl i potvrzeno. Ale že by se kvůli tomu na Slováky zlobil, to určitě ne.

,, Říkat, že jsme nepostoupili kvůli Slovákům, to by byla jen výmluva. Měli to těžké, chtěli vyhrát a říkat, že jsme nešli do baráže kvůli nim by nebylo fér, " viděl situaci stejně Marek Jankulovski.

Konec Jankulovského

Hodnocení Marka Jankulovského je smutnější o dovětek, že ve středu odehraje zřejmě svůj poslední zápas v reprezentaci. Obránce AC Milán už předem avizoval, že dá v případě nepostupu na šampionát reprezentaci sbohem, a ta chvíle právě po zápase se Severním Irskem s velkou pravděpodobností nastane.

,, Je to smutné, ale takhle jsem se rozhodl. Není to jednoduché, protože těch 10 let v národním týmu bylo nádherných. Ale už jsem rozhodnutý, " potvrdil Jankulovski.

Jedině, že by se dostavil zázrak, jiné slovo ani pro potřebnou vzpouru poloamatérů ze San Marina v duelu se Slovinci nehledejme, ale stát se to může.

,,Zázraky se dějí. Vždyť se i říkalo, že se vrátím, pouze když se stane zázrak, " přidává vlastní zkušenost Tomáš Rosický.

,, My musíme ve středu vyhrát a doufat v zázrak, " dodává Rosický, že neprohra San Marina se Slovinskem je přeci jen  jiná kategorie.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme