Nečas prý o sledování své ženy nevěděl. Nagyová už jeho kabinetu nebude šéfovat

Premiér Nečas nikdy nerozhodl ani nebyl informován o údajném sledování své manželky, k němuž měla podle obvinění dát pokyn šéfka jeho kabinetu Jana Nagyová. Premiér to vzkázal v tiskové zprávě na svých webových stránkách. Nagyovou dnes soud v Ostravě poslal do vyšetřovací vazby. Podle premiéra šéfka jeho kabinetu nemůže dál pokračovat ve své funkci.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Premiér Petr Nečas

Premiér Petr Nečas | Zdroj: ČTK

„Přestože jsem o tomto konání nevěděl, hluboce toho lituji a omlouvám se všem, kterých se mělo týkat. Nikdy bych nepřipustil zneužití zpravodajských služeb k osobním a politickým účelům,“ vzkázal Nečas.

To, že premiér o sledování nevěděl, tvrdí i Nagyová. Řekl to dnes její právník Eduard Bruna.

Na otázku, proč Nagyová nechala sledovat paní Nečasovou, Bruna odpověděl, že jeho klientka nechtěla nikoho poškodit a jednala z opatrnosti. „Dospěla k závěru, že je asi třeba určité věci zjistit,“ poznamenal. Zároveň prý Nagyová popírá, že by ji k těmto krokům vedly soukromé záležitosti.

Koaliční partneři přitvrzují kritiku Nečase. TOP 09 a LIDEM chtějí jednat

Číst článek

Spolu s Nagyovou čelí obvinění i bývalý šéf Vojenského zpravodajství, současný šéf Vojenského zpravodajství a jeden další pracovník. Pokud přijímali pokyny od Nagyové, která k tomu neměla oprávnění, je to podle premiéra nepřijatelné.

Nečas se vyjádřil i k obvinění tří bývalých poslanců ODS. Považuje ho za „nesmyslné“.

„Politické dohody nepovažuji za trestnou činnost. Pokud by tomu bylo jinak, musela by policie a státní zastupitelství vyšetřovat stovky, možná tisíce podobných kauz z minulosti,“ uvedl Nečas.

S koaličními partnery je prý v kontaktu. Jednat by s nimi měl po návratu z Varšavy.

Zeman naznačil, že by vláda po skandálu už neměla pokračovat

Číst článek

Vojtěch Kouřímský Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme