Ředitel týmu Astana je s Kreuzigerem spokojen

Cyklista Roman Kreuziger měl v předposlední dvacáté etapě Gira d'Italia plno práce, aby se udržel na průběžném sedmém místě. Navíc musel bojovat i o udržení bílého dresu pro nejlepšího mladíka. Nakonec se s tím vším ale popasoval tak, že udělal radost i svému sportovnímu řediteli Laurenzovi Lapagovi.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roman Kreuziger v bílém dresu pro nejlepšího mladíka po 19. etapě Gira

Roman Kreuziger v bílém dresu pro nejlepšího mladíka po 19. etapě Gira | Foto: Tomáš Kohout | Zdroj: Český rozhlas

Zdálo se, že má Roman Kreuziger zaděláno v etapě do Sestriere na pořádný problém. Ve stoupání na Colle delle Finestre totiž začal výrazně ztrácet na své nejvážnější soupeře. Situaci zachránil odvážnou jízdou. A sportovní ředitel týmu Astana Laurenzo Lapage mohl být spokojený.

"Roman znovu závodil skvěle. Stejně jako v minulých dnech. Věděli jsme, že stoupání na Colle delle Finestre je hodně strmé. Byl jsme tu, když tam vyhrál Savoldelli a Roman je trochu podobný typ vrchaře jako on. Když je kopec opravdu prudký, může mít problémy. Ale ukázal, že je odolný. Předvedl skvělý sjezd, zachovával chladnou hlavu. V jedné chvíli byl ve špatné situaci, ale sám ji proměnil v dobrou", naráží Lapage na Kreuzigerův heroický výkon ve sjezdu, ve kterém jel český cyklista na hraně a v jednu chvíli se jen tak tak vyhnul pádu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ředitel Astany Laurenzo Lapage je s Kreuzigerem spokojen.

"No tak bylo třeba zariskovat", komentoval to jen stroze Roman Kreuziger. A Laurenzo Lapage na otázku, že Roman Kreuziger nepaří mezi elitní sjezdaře odpověděl takto:

"Ano, ale v takové situaci poznáte velké šampióny. Ano, možná není nejlepší ve sjezdech, ale když musí, dokáže to. Vynikající jezdec je vždycky dobrý ve stoupání, ale musí také být dobrý ve sjezdu. Když je v situaci jako on tady, je to instinkt šampiona. Riskuje. Ti před ním se určitě snažili riskovat, aby je nedotáhl, on to přesto dokázal. Můžeme mluvit o jezdci, který je šampión a může se stát ještě větším šampiónem v budoucnosti", říká sportovní ředitel týmu Astana Laurenzo Lapage. O blízké budoucnosti Romana Kreuzigera - tedy jeho výsledku na Giru se rozhodne dnes v podvečer v časovce v Miláně.

Tomáš Kohout Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme