Dnešní den patří knihám, na trh se dostalo 12 novinek

Velký knižní čtvrtek se v České republice bude konat již podruhé. Jde o akci knihkupců, kteří chtějí upozornit čtenáře na zajímavé novinky. Loni se například rekordně prodával román Pražský hřbitov od italského spisovatele Umberta Eca.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kniha, ilustrační foto

Kniha, ilustrační foto | Foto: stock exchange, Uživatel: Mattox

Letos by se největším bestsellerem mohla stát vzpomínková kniha bývalé ministryně zahraničí Spojených států amerických Madelaine Albrightové, která mapuje především její dětství prožité v Československu. Myslí si to Petr Šašek ze sítě knihkupectví Neoluxor.

„Určitě největším favoritem je dlouho očekávaná novinka paní Madelaine Albrightové, která se jmenuje Pražská zima, to je taková vzpomínková kniha. To je jednoznačně největší favorit ze všech 12 knih,“ tvrdí Šašek.

V loňském roce se nejlépe prodávala kniha Umberta Eca Pražský hřbitov. Knihkupci si celkově pochvalovali i nárůst prodeje.

„Naprostá většina knihkupců hlásila meziroční nárůst tržeb v tom období toho čtvrtka samotného i toho následujícího víkendu od 25 do 60 procent,“ říká organizátor Velkého knižního čtvrtka Josef Žák a dodává:

V Jablonci nad Nisou zahájili Velký knižní čtvrtek již o půlnoci

Číst článek

„I ten náš cíl dát zákazníkům nebo čtenářům takový seznam několika tipů se myslím také vydařil. Řada těch knížek se etablovala jako vánoční bestsellery.“

Letos se jimi mohou stát třeba také díla autorů, jako jsou Jo Nesbo, Salman Rushdie nebo Simon Mawer.

Eva Rajlichová, Kateřina Kozmová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme