V Plzni si tipují soupeře pro LM, přání jsou různá

Zvládli svůj úkol nebo si spíš splnili svůj sen a teď se mohou věnovat velmi příjemné kratochvíli. Tou je dnes v táboře plzeňských fotbalistů tipovací soutěž. Vyhraje ten, kdo uhodne co nejvíce soupeřů Viktorie v základní skupině Ligy mistrů. Do ní se Západočeši probojovali včera pozdě večer po výhře 2:1 nad FC Kodaň. A už dnes vpodvečer se dovědí, proti kterým evropským velkoklubům si za odměnu zahrají.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Viktorie Plzeň s FC Kodaň v pražském Edenu.

Viktorie Plzeň s FC Kodaň v pražském Edenu. | Foto: Filip Jandourek

„Bayern by tam mohl být, to máme relativně blízko, ten bych rád viděl. A hlavně má relativně velkou fanouškovskou podporu u nás v západních Čechách. Nebo respektive jsou tam kluci, kteří mu fandí a už si ho přejí. Na ten bych jel. Španělsko nebo Anglie je pro mě přeci jen trochu z ruky,“ odhaluje prioritu řady plzeňských fanoušků osmačtyřicetiletý Libor.

A naprosté pochopení pro takové přání má i trenér Viktorie Pavel Vrba. „Samozřejmě že spekulujeme. Teď je otázka, jestli chceme narazit na soupeře, s kterými bychom chtěli uhrát nějaké body. My spíš vytipováváme soupeře, kteří jsou blízko, kam budou moc dojet naši diváci. Nebudou mít problém s cestováním a budou nás moc podpořit v co největším počtu.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Bayern nebo Barcelona - i takové soupeře si přejí v LM fotbalisté Plzně

Kouč Západočechů má s fanoušky podobný i výběr jednoho týmu. „Našim snem je Bayern Mnichov, protože je to kousek. A určitě by to byla zajímavá konfrontace. Nemuseli bychom letět, jeli bychom autobusem, něco bychom ušetřili,“ vtipkuje Pavel Vrba, který dobře ví, že se svým týmem už teď vydělal pro klub za letošní vystoupení v pohárové Evropě více než 220 milionů korun.

Další peníze možná přibudou za další uhrané body, zcela jistě za vstupné na tři domácí zápasy a časem zřejmě i za výhodně prodané hráče. Ti teď ale rozhodně na odchod ze Štruncových sadů nemyslí. Vždyť v Evropě je momentálně pouze 31 podobně prestižních fotbalových adres. A z těch si plzeňští hráči mohou vybírat vysněné soupeře.

„Tak jsme si to vypsali a tipovali jsme, koho dostaneme. A teď to asi uděláme znovu, budeme u toho sedět. Já vám řeknu přání – Barcelonu. To už bych asi neunesl,“ nechává se unášet opojnými myšlenkami na utkání s nedostižným katalánským orchestrem Václav Pilař. A rozhodně s tímto přáním není osamocený.

Ale ne všichni plzeňští fotbalisté jsou až tak vybíraví. „Tam už je každý mančaft velké jméno. A mně je celkem jedno, kam se pojede hrát,“ myslí si Petr Jiráček. Kapitán Pavel Horváth na to potom jde zlatou střední cestou. Nemluví o konkrétních soupeřích, ale o herním stylu, který by mohl Viktorii vyhovovat.

„Fanoušci by asi rádi Angličany a Španěly, já moc ne. Pro nás by byli ideální nějací Němci, Italové, protože to je takový fotbal, který by nám mohl vyhovovat. Samozřejmě si na něco vsadíme a uvidíme. Myslím, že tam těch 31 mančaftů není celkem špatných,“ šprýmuje Horváth, který bude se svými spoluhráči bedlivě sledovat dění v Monaku, kde začne losování krátce před osmnáctou hodinou.

Jan Kaliba Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme