Slávisté kopali penaltu po více než dvou letech, pomohla jim pouze k bodu

73 ligových zápasů trvalo, než fotbalisté Slavie znovu kopali penaltu. Dočkali se v Českých Budějovicích, ale velkou radost z toho neměli. Karel Piták ji sice proměnil, ale sešívaným to ve dvanáctém kole stačilo jen na remízu 1:1.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Penaltu kopala Slavia po faulu na Milana Škodu (vlevo)

Penaltu kopala Slavia po faulu na Milana Škodu (vlevo) | Zdroj: ČTK

„Byl jsem tam dřív než gólman, píchnul jsem si míč kolem a přepadl jsem přes něj, takže asi penalta,“ popsal situaci ze svého pohledu útočník Slavie Milan Škoda.

„Byl jsem tak rozčilený, že jsem řval pomeznímu do mikrofonu, ať to odvolá. Jsem přesvědčený, že první střelu Křížek chytil, pak si to Škoda předkopl, míč byl daleko a hodil rybičku. Tak jsem to viděl z 50 metrů,“ měl po zápase úplně odlišný názor budějovický trenér Luboš Urban.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zápas Českých Budějovic a Slavie, i s penaltou pro hosty, viděl reportér ČRo Jan Suchan

Verdikt rozhodčího se ale nezměnil a sešívaní se mohli začít radit, kdo bude pokutový kop zahrávat. Vždyť naposledy zahrávali ligovou penaltu předloni v květnu.

„Střelce máme určené před každým zápasem, kdyby náhodou nějaká byla,“ směje se Karel Piták, který penaltu v 76. minutě jistě proměnil precizní střelou k tyči. Veselí pak mohli být červenobílí ještě zhruba deset minut, pak ale vyrovnal domácí Jan Vošahlík a zápas skončil remízou.

„Potřebovali jsme 3 body, vedli jsme, ale bohužel. Jsme zklamaní,“ přiznává Karel Piták. „Strašně mě štve, že jsme zápas nedotáhli do vítězného konce,“ přidává se Milan Škoda.

Místo počtu utkání bez penalty, ze kterého si dokonce i někteří slávističtí fanoušci dělali legraci, tak vystupuje do popředí jiná statistika, která zábavná není: Už sedm zápasů totiž sešívaní čekají na ligové vítězství.

Jan Suchan, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme