Národní tým porazil Polsko, sen o MS ale končí

Čeští fotbalisté porazili v předposledním utkání kvalifikace o mistrovství světa Polsko 2:0. Branky domácího týmu dali Necid a Plašil. V souběžně hraném utkání ale prohrálo Slovensko se Slovinskem 0:2. Slovincům tak k postupu na světový šampionát stačí zvítězit nad San Marinem.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Reprezentace ČR

Reprezentace ČR | Foto: fotbal.cz

Česko - Polsko

20. minuta - Polská akce končí nepřesnou střelou z prostoru penalty, nikým nekrytý hráč soupeře ale netrefil míč.

30. minuta - Po centru Papadopulose se v pokutovém území skácel Plašil, rozhodčí ale žádný faul neviděl. Byla to také jedna z mála šancí, kterou nepřekazila českému týmu nepřesná přihrávka.

32. minuta - Čech vyrazil nepříjemnou střelu Jeleně na roh - už 5. polský.

37. minuta - Milan Baroš dal gól, pro ofsajdové postavení Papadopulose ale neplatil.

Poločas: Čeští hráči nezvládají hlavně pohyb po trávníku, na který hustě mrholí. Polský tým tak byl v první půli nebezpečnější, do šancí ho dostávaly především nepřesné přihrávky domácích. V souběžně hraném utkání hraje po poločase Slovensko se Slovinskem 0:0.

48. minuta - Česko - Polsko 1:0 - První kloudná akce českého týmu končí gólem. Plašil rozehrál přesně na Rosického, ten prostrčil míč na Necida, který o poločase vystřídal Papadopulose. Necid přetlačil polského obránce a míč poslal se štěstím o levou tyč do branky.

58. minuta - Čech zachránil při hlavičce Jeleně, která směřovala přesně pod břevno.

(Slovinsko vede na Slovensku od 56. minuty 1:0 )

62. minuta - Přímý kop Rosického hlavičkoval Sivok, brankář Kowalevski vyrazil konečky prstů.

66. minuta - Dvakrát si vyměnil Rosický s Barošem míč, nakonec běžel Baroš sám na brankáře Kowalevského, ale trefil ho pouze do ramene.

73. minuta - Česko - Polsko 2:0 - Centr pravého obránce Pospěcha trefil hlavou Plašil a míč zapadl přesně k bližší tyči.

82. minuta - Plašil chytře rozehrál přímý kop z oblasti rohu, míč se dostal na hranici velkého vápna k Barošovi, který těsně přestřelil.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme