České hotely kvůli krizi zlevňují

Ekonomická krize dopadá i na cestovní ruch. Hotely se potýkají s odlivem turistů. Aby si udržely alespoň část klientů, zlevňují na minimum. To se ale odráží v tržbách. Podle některých názorů přijde vlna krachu hotelů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Clarion Grandhotel Zlatý Lev v Liberci

Clarion Grandhotel Zlatý Lev v Liberci | Foto: Michaela Winklerová

Asociace hotelů a restaurací ale ujišťuje, že obavy z krachu hotelů nebo restaurací jsou zbytečné. Generální sekretář Asociace Václav Stárek řekl Radiožurnálu, že zlevňování navíc není jedinou obranou před krizí.

"My upínáme zraky k domácímu cestovnímu ruchu, protože si myslíme, že turista, zvlášť po zkušenostech, které má s některými cestovními kancelářemi, si třeba rozmyslí svoji cestu k moři a raději stráví dovolenou v České republice."

Podle Stárka je v současné době velmi příznivá doba na cestování po Česku, protože lidé mohou využít velmi výhodné ceny.

Přečtěte si také:
Češi stále šetří, ukazují to aktuální čísla maloobchodu
Českou ekonomiku čeká deflace a zlevňování
Ekonomové očekávají zmírnění propadu české ekonomiky
Výkonnost české ekonomiky rekordně klesla
Inflace je nejnižší za posledních 6 let
Tuzemský průmysl v květnu meziročně klesl o 22 procent

Alžběta Rákosová, Lenka Rafaelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme