Sebevražedný útok zabil v Kábulu dvanáct lidí a další zranil

Silná exploze brzy ráno otřásla afghánskou metropolí Kábulem. Zabila dvanáct lidí a více jak osmdesát jich zranila. Před rokem se na stejném místě stal vůbec nejhorší sebevražedný útok v Afghánistánu za posledních osm let.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bomba vybuchla naproti indické ambasádě. Jedná se přitom o velmi střeženou budovu, která je navíc dobře opevněná. Afghánská vláda před chvíli potvrdila, že šlo o sebevražedný útok a že nálož byla umístěná v autě na ulici před ambasádou.

Sami Indové zatím nechtějí o motivech atentátu nic říct, pouze sdělili, že nikdo z pracovníků ambasády nebyl mezi oběťmi ani se nezranil.

Uplynulo 8 let

U velvyslanectví Indie zabila loni jiná bomba 58 lidí a skoro 150 zranila, to byl nejhorší atentát od začátku americké operace v Afghánistánu. Od jejího začátku uplynulo včera přesně osm let.

Letošní rok je v Afghánistánu zatím vůbec nejkrvavějším od začátku spojenecké invaze před osmi lety. Vedení amerických sil proto žádá prezidenta Baracka Obamu o rozšíření afghánského kontingentu o čtyřicet tisíc vojáků.

Vojtěch Berger, Alice Kottová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme