Pražský festival Aerodrome přivezl Linkin Park i Simple Plan. Poslechnout si je přišly tisíce lidí

Hlavní zpěvák americké skupiny Linkin Park Chester Bennington 11. června v Praze při vystoupení na hudebním festivalu Aerodrome. | Zdroj: ČTK

Neděle v pražských Letňanech patřila 4. ročníku hudebního festivalu Aerodrome. Hlavními hvězdami byli američtí Linkin Park a kanadská skupina Simple Plan.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Už odpoledne se v areálu sešlo několik tisíc lidí a další stovky nepřetržitě přicházely z východů nedaleké stanice metra. Podle odhadů pořadatelů se na místě mohlo sejít až 25 tisíc návštěvníků.

V areálu se sešly tisíce fanoušků. | Zdroj: ČTK

Z důvodu zvýšených bezpečnostních opatření a důkladných osobních prohlídek na vstupu organizátoři všechny návštěvníky žádali, aby při svém příchodu počítali s časovou rezervou.

Americký hip hop rapper Colson Baker, známý pod pseudonymem MGK nebo Machine Gun Kelly | Zdroj: ČTK

V několikahodinovém programu následně vystoupila skupina Counterfeit vedená zpěvákem a hercem Jamiem Bowerem, švédští Royal Republic, britská kapela Enter Shikari, hvězda světové hip hopové scény Američan Machine Gun Kelly alias MG.

Francouzsko-kanadský muzikant a člen pop-punkové skupiny Simple Plan Pierre Bouvier při hudebním festivalu Aerodrome 11. června v Praze. | Zdroj: ČTK

K hlavním hvězdám nicméně patřila kanadská punkrocková kapela Simple Plan. "My hrajeme jak v punkrockových klubech, tak v halách, i venku. Na festivalech je zajímavé to, že jsou tam i hudební fanoušci, kteří nás třeba nikdy neslyšeli. A to nás nutí se ještě více snažit, abychom je přesvědčili, že jsou tam správně," uvedl nedávno v rozhovoru s ČTK bubeník Simple Plan Chuck Comeau.

Sébastien Lefebvre z kanadské pop-punkové skupiny Simple Plan, která vystoupila 11. června v Praze na hudebním festivalu Aerodrome. | Zdroj: ČTK

Další hudební legendou, kterou festival přivezl, byli američtí Linkin Park. Formace ovládla pódium před půl desátou večer.

Skupina Linkin Park se do Česka vrátila po deseti letech. | Zdroj: ČTK

Do Prahy se vrátila po deseti letech a rovnou s ukázkami z nového alba One More Light a z největších hitů kapely, která si stále drží statut autorů nejprodávanějšího debutu 21. století za desku Hybrid Theory.

Zleva kytarista Brad Delson a klávesista Mike Shinoda | Zdroj: ČTK

Vystoupení Linkin Park | Zdroj: ČTK

dbr, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme