Wellinger po dvou závodech vede Turné čtyř můstků. V Ga-Pa triumfoval Lanišek, Koudelka vypadl v 1. kole

Slovinský skokan na lyžích Anže Lanišek vyhrál druhý závod Turné čtyř můstků v Garmisch-Partenkirchenu. Vedení v seriálu těsně uhájil díky třetímu místu domácí Andreas Wellinger. Před Rjojem Kobajašim z Japonska, který dnes v Německu skončil druhý, už ale vede jen o 1,8 bodu.

Garmisch-Partenkirchen (Německo) (Aktualizováno: 16:59 1. 1. 2024) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Andreas Wellinger

Andreas Wellinger | Zdroj: Profimedia

Jediný český reprezentant v soutěži Roman Koudelka v Ga-Pa další body do Světového poháru nezískal. Čtyřiatřicetiletý skokan, jenž minulý týden obsadil 26. místo v Oberstdorfu, dnes v prvním vyřazovacím kole prohrál se Stephanem Leyhem z Německa o 12 metrů a skončil na 35. příčce.

Skokanský můstek K120 v Harrachově by mohl znovu přivítat sportovce. V plánu je oprava za 40 milionů

Číst článek

Lanišek ovládl tradiční novoroční závod v Ga-Pa, který podle pořadatelů sledovalo pod můstkem rekordních 21.000 diváků, po útoku ze třetího místa a se skoky 136 a 137 metrů si připsal premiérový triumf v seriálu. Dvojnásobný vítěz Turné Kobajaši neudržel vedení z prvního kola a prohrál o 3,2 bodu. O 1,1 bodu ale porazil vítěze z Oberstdorfu Wellingera. Osmadvacetiletý olympijský šampion se na stupně vítězů posunul ze 4. příčky po 1. kole.

Trápení obhájce

Vedení v průběžném hodnocení SP dál drží Rakušan Stefan Kraft. Suverén úvodu sezony obsadil šesté místo. V trápení naopak pokračuje obhájce prvenství na Turné i ve Světovém poháru Halvor Egner Granerud. Norský skokan stejně jako v Oberstdorfu vypadl v prvním kole, ve kterém obsadil první nepostupové 31. místo.

Turné bude pokračovat zbývajícími dvěma díly na rakouských můstcích. Hned v úterý skokany čeká kvalifikace v Innsbrucku, závod na Bergiselu je na programu ve středu. Soutěž pak uzavřou 6. ledna v Bischofshofenu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme