Turné čtyř můstků poprvé ovládl Granerud, norský skokan na lyžích triumfoval i v závěrečném závodě

Norský skokan na lyžích Halvor Egner Granerud vyhrál poprvé v kariéře Turné čtyř můstků. V závěrečném závodu v Bischofshofenu vybojoval třetí výhru a v celkovém hodnocení 71. ročníku prestižního seriálu jasně porazil druhého Dawida Kubackého. Polský lídr Světového poháru v pátek skončil třetí, druhé místo obsadil Slovinec Anže Lanišek.

Bischofshofen (Rakousko) (Aktualizováno: 19:52 6. 1. 2023) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Halvor Egner Granerud (v helmě) se raduje z prvenství na Turné čtyř můstků

Halvor Egner Granerud (v helmě) se raduje z prvenství na Turné čtyř můstků | Zdroj: Reuters

Šestadvacetiletý Granerud vyhrál úvodní dva závody v Německu v Oberstdorfu a Garmisch-Partenkirchenu a až ve středu v Innsbrucku našel v Kubackém prvního přemožitele.

Norové bojkotují sjezd Mezinárodní lyžařské federace, nechtějí jednat s ruskými a běloruskými zástupci

Číst článek

Formu opět potvrdil vítězstvím ve čtvrteční kvalifikaci a v pátek úspěšně završil útok na první norský triumf na Turné od roku 2007, kdy vyhrál Anders Jacobsen.

Za výhrou v pátek rázně vykročil už v prvním kole, v němž sice skočil o metr méně než Lanišek, s náskokem 1,1 bodu se ale usadil v čele pořadí. Ve finále pak předvedl nejdelší skok dne 143,5 metru a vítězství si s přehledem pojistil.

Kubacki po horším úvodním skoku ve druhém kole zabojoval a přiblížil se Lanišekovi, k posunu pořadím mu ale nakonec pokus dlouhý 140 metrů nestačil.

Kubacki stejně slavil

Kubacki měl i přes porážku důvod k oslavě. Už před startem závodu totiž dostal zprávu, že se stal podruhé otcem. Jeho manželka Marta přivedla na svět druhou dceru a skokan se přírůstkem do rodiny pochlubil na instagramu.

Finále Turné bylo stejně jako předchozí závod v Innsbrucku bez jediného českého skokana Romana Koudelky, jenž v kvalifikaci obsadil nepostupové 56. místo. Nejvíce se mu vydařil druhý závod v Ga-Pa, kde skončil třicátý a získal první bod do hodnocení SP v sezoně.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme