Roman Koudelka skončil při prvním závodu Turné čtyř můstku 30., vyhrál Polák Kamil Stoch

Český skokan do druhého kola postupoval jako šťastný poražený, ale druhý skok se mu příliš nevydařil a za výkon 105 a půl metru skončil na 30. místě. Vítězem se stal Kamil Stoch z Polska. Na stupních vítězů ho doplnili Němec Richard Freitag a další Polák Dawid Kubacki.

Oberstdorf / Německo (Aktualizováno: 18:59 30. 12. 2017) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vedoucí muž Světového poháru Richard Freitag

Vedoucí muž Světového poháru Richard Freitag | Zdroj: Reuters

Roman Koudelka zaznamenal v prvním kole proti Jarneju Damjanovi skok dlouhý 120 a půl metru. Jeho slovinský soupeř skočil stejně, ale dostal víc bodů za styl a tak postoupil přímo. Koudelka se nakonec do druhého kola dostal jako tzv. „šťastný poražený“.

V tom předvedl v nepříznivém větru Koudelka výkon 105 a půl metru a obsadil poslední 30. místo.

„Byl to zvláštní pocit, protože jsem tam letos v zimě nebyl ani jednou. Já doufám, že to letos nebylo naposled, že to půjde nahoru a že se to zlepší,“ komentoval pro Radiožurnál po první letošní účasti ve druhém kole Roman Koudelka.

Celý závod ovládl Kamil Stoch z Polska, když dolétl až na značku pro 138 metrů. Druhý skončil největší favorit Turné Němec Richard Freitag výkonem 127 metru. Třetí příčku obsadil další reprezentant Polska Dawid Kubacki.

Čestmír Kožíšek na svůj skok v prvním kole musel dlouho čekat a výkon 114 metru na postup nestačil. Povětrnostní podmínky pokazily skok Vojtěchu Štursovi, který skočil jen 88 a půl metru.

bor, fk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme