Začíná Turné čtyř můstků. Čeští skokani chtějí vylepšit nepodařený začátek sezóny

Dlouho se nestalo, aby čeští skokani na lyžích měli ve Světovém poháru před Turné čtyř můstků jen tři body dohromady. V Oberstdorfu v pátek začnou usilovat o to, aby se dosavadní průběh sezony otočil k lepšímu.

Oberstdorf / Německo Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kvalifikace na závěrečný díl Turné čtyř můstků v Bischofshofenu byla kvůli silnému větru a sněžení přeložena na pátek

Turné čtyř můstků (areál v Bischofshofenu) | Foto: Tomáš Kohout | Zdroj: Český rozhlas

Zatímco domácí Němci den před začátkem prestižního Turné představovali své reprezentanty a dobře se u toho bavili, dalo by se čekat, že v českém týmu bude o poznání chmurnější náladu. Vojtěch Štursa, který zatím jako jediný bodoval, ale takové předpoklady nepotvrzuje.

„V týmu jsme pozitivní. Prostě věříme, že se to jednoho dne zlomí. Držíme při sobě a bojujeme jak každý za sebe, tak si společně pomáháme. Až se z tohohle jednou vyhrabeme, tak si vzpomeneme, jak se nám vlastně nedařilo a budeme se tomu společně všichni jenom smát,“ říká pro Radiožurnál Štursa.

Kromě smíchu by pak následoval jistě i potlesk. Ten ale zatím patřil v Oberstdorfu Němcům v zelených bundách. Začala totiž show jménem Turné čtyř můstků.

„Na Turné se strašně těším. Je to neskutečný masakr, co se týká diváků i přejezdů. Je to totálně stresová situace. Jdu do toho s velkým respektem, ale ta akce je tak významná, že se na to strašně těším,“ neskrývá nadšení český skokan na lyžích.

Kromě něj nastoupí do odpolední kvalifikace ještě Koudelka, Kožíšek a Polášek a české kvarteto bude usilovat alespoň o to, aby se přiblížilo aktuální německé skokanské velmoci.

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme