Velký aplaus a sláva. Osminásobný šampion Wimbledonu Federer jako divák v královském boxu

Fanoušci ve Wimbledonu sledovali navzdory deštivému dni řadu výtečných výměn a tenisových výkonů, ale nejdéle a nejbouřlivěji zřejmě tleskali muži, který nestrávil na kurtu ani minutu. Jako speciální host přiletěl do Londýna Švýcar Roger Federer. A jako osminásobný šampion tamního grandslamu usedl na nejčestnější místa v hledišti centrálního dvorce, do královského boxu.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roger Federer si úterní program zápasů na Wimbledonu užíval z královského boxu

Roger Federer si úterní program zápasů na Wimbledonu užíval z královského boxu | Zdroj: Profimedia

Neutichající potlesk pro Rogera Federera odpovídal slávě v současnosti už bývalého tenisty, který se v krémovém saku usadil do boxu vedle své ženy. Na tento moment čekaly u televizí miliony fanoušků a dost pravděpodobně mezi nimi byla i Markéta Vodroušová, která byla na příjezd švýcarského elegána dopředu zvědavá. 

„Je to ikona, spousta lidí se na něj bude těšit. Koukala jsem na něj od dětství a zbožňovala jsem ho,“ říká Markéta Vondroušová o Federerovi, který loni ukončil profesionální kariéru v londýnské O2 areně při zářijovém Laver Cupu.

Nyní dostal pozvání do královského boxu jako osminásobný šampion travnatého grandslamu. Tleskal z něj třeba obhájkyni loňského titulu Jeleně Rybakinové z Kazachstánu nebo domácímu Britovi Andymu Murraymu, se kterým velkou část kariéry bojoval o největší cíle. 

V roce 2012 se Murray a Federer utkali na centrálním dvorci hned dvakrát krátce po sobě. Ve finále grandslamu nejdřív uspěl Švýcar, v boji o zlatou olympijskou medaili pak nedlouho na to Brit. Murray nyní při pozápasovém rozhovoru tenisového krále Wimbledonu do královského boxu pozdravil.

Jaroslav Plašil, rej Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme