Tenistka Šafářová obnoví kariéru. V létě se po boku bývalé partnerky představí ve čtyřhře na Prague Open

Vítězka pěti grandslamových titulů ve čtyřhře Lucie Šafářová se na pár měsíců vrátí mezi profesionálky na tenisové kurty. V rozhovoru pro televizní stanici Canal+ řekla, že chce absolvovat několik podniků po boku své někdejší parťačky a kamarádky Bethanie Mattekové-Sandsové.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lucie Šafářová (vlevo) s deblovou partnerkou Bethanií Mattekovou-Sandsovou

Lucie Šafářová obnoví spolupráci s bývalou partnerkou Bethanií Mattekovou-Sandsovou | Zdroj: Reuters

Šafářová obnoví spolupráci s výstřední Američankou. V minulosti sedmatřicetiletá brněnská rodačka se svou parťačkou ovládla debl na US Open a dvakrát na Australian Open i Rolland Garros.

Šafářová se na WTA Tour znovu představí letos v létě. Jistý start má už díky divoké kartě ve čtyřhře na Prague Open, které se bude hrát od 21. do 26. července v areálu tenisové Sparty. Právě tam se před pěti lety levoruká hráčka loučila s profesionální kariérou.

Někdejší světovou pětku ve dvouhře žebříčku WTA láká návrat z několika důvodů. Nechala se slyšet, že si s Mattekovou-Sandsovou chce ještě užít nějakou tu legraci – vtipnými videi nejen z tréninků byly tyhle dvě tenistky vyhlášené.

Comeback kvůli dětem

I právě proto se Šafářová s o rok starší Američankou nechce svazovat výsledky. Dalšími důvody pro comeback jsou, že chce, aby ji ještě viděly na kurtu její děti. A chce si zahrát třeba i se svými neteřemi.

Právě s jednou z nich se plánovala představit už loni na podzim na turnaji nižší kategorie ITF v Remeši, ale byla vedením asociace upozorněna, že musí splnit určitá kritéria pro návrat. Proto se přihlásila zpět do antidopingového programu, v němž musí strávit šest měsíců. Tato lhůta končí 6. června.

Šafářová by se s Američankou měla představit na několika turnajích. Měla by velký zájem přemluvit svou parťačku ke startu ve Wimbledonu, který jako jediný z grandslamů spolu nevyhrály.

A kromě turnaje v Praze počítá také s akcemi na amerických betonech. S hlídáním dcery Leontýnky a syna Olivera, které má s bývalým hokejistou Tomášem Plekancem, Šafářové pomůže právě manžel a sestra s maminkou.

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme