Tenisté Allertová a Šafránek postoupili do hlavní soutěže Australian Open

Tenista Václav Šafránek si podruhé za sebou vybojoval hlavní soutěž na grandslamovém turnaji. Na rozdíl od US Open v New Yorku byl ale tentokrát v kvalifikaci v australském Melbourne před rozhodujícím zápasem s Argentincem Collarinim nervózní.

Melbourne Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Soustředěným výkonem a 37 vítěznými míči porazila Denisa Allertová Angelique Kerberovou

Soustředěným výkonem a 37 vítěznými míči porazila Denisa Allertová Angelique Kerberovou | Zdroj: ČTK

„Byl jsem docela nervózní, protože jsem věděl, že jsem favorit. Strašně jsem si věřil, že vyhraju. Na tenhle zápas jsem čekal dva a půl dne, takže jsem měl nervy, byl jsem trochu v tenzi, ale pak jsem se rozehrál a bylo to dobrý. Známe se a byl to pro nás pro oba hodně velký zápas,“ řekl Šfránek po zápase Radiožurnálu.

Do hlavní soutěže postoupila i Denisa Allertová, naopak přes poslední soupeřku v kvalifikaci nepřešla Barbora Krejčíková ani Marie Bouzková.

Australian Open začíná v noci na pondělí, drtivá většina českých singlistů ale zasáhne do turnaje až druhý den, což se týká i Karolíny Plíškové, Petry Kvitové nebo Tomáše Berdycha.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme