Generační obměna českého daviscupového týmu. Hráčům nominovaným do Bosny je průměrně 19 let

Český mužský tenis prochází velkou generační obměnou a vidět je to i na současném daviscupovém týmu. Sestava, kterou kapitán Jaroslav Navrátil nominoval k nejbližšímu utkání v Bosně, je s věkovým průměrem 19 let nejmladší v české éře. Hned tři z pěti pozvaných hráčů úspěšně bojují na grandslamové juniorce na US Open v New Yorku.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Lehečka.

Jiří Lehečka. | Foto: Jaroslav Ožana | Zdroj: ČTK

„Nechci říct, že jsem to očekával, ale doufal jsem, že by to mohlo vyjít po mém vystoupení v Ostravě. Přece jenom si myslím, že jsem tam předvedl docela slušný výkon a doufal jsem, že budu nominovaný i do Bosny. Povedlo se a jsem za to hrozně rád. Určitě i pro kluky to musí být super, přinese jim to hodně zkušeností,“ má sedmnáctiletý Jiří Lehečka, který už jeden daviscupový zápas letos v Ostravě odehrál, radost z nominace i za ostatní juniory.

Je to motivace do budoucna, říká tenista Lehečka po premiéře v Davis Cupu

Číst článek

Právě i díky sportovní rivalitě s o něco starším Jonášem Forejtkem a naopak s o rok mladším Daliborem Svrčinou se stále zlepšuje. A že to platí vzájemně, potvrzuje i posledně jmenovaný tenista: „Určitě, když spolu trénujeme, tak mě strašně posouvají, protože se s nimi snažím držet krok a nesmím dělat na kurtu žádné blbosti, abych jim to nekazil. Nechci být horší než oni.“

Všichni stále pracují na tom, aby byli jednou hodně úspěšní i mezi dospělými, a zkušenost v Davis Cupu se jim může hodit. Navíc tam budou mít kromě Jaroslava Navrátila i syna kapitána Michala, který s juniory často trénuje a vyráží na turnaje.

„Tím, že tam bude nově jako trenér Michal, tak tam budu s oběma trenéry, se kterými spolupracuji v Prostějově. Bude to obrovská pomoc,“ říká Radiožurnálu Jiří Lehečka.

„Těšíme se, Davis cup je Davis cup,“ dodává Jonáš Forejtek.

Utkání v Bosně tenisté odehrají v půlce září. Vítěz tohoto duelu si v novém roce zahraje kvalifikaci o postup na závěrečný turnaj nedávno reformované soutěže. Kromě zmíněných juniorů bude v týmu ještě osmnáctiletý Tomáš Macháč a jako lídr šestadvacetiletý Jiří Veselý.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme