‚Loučit se zrovna tady je hrozně krásné.‘ Lucie Šafářová svůj poslední fedcupový zápas vyhrála

Český tenistky bezpečně uhájily účast v elitní skupině Fed Cupu. O vítězství nad Kanadou rozhodly bez ztráty setu už v prvních třech zápasech. V tom čtvrtém, už za rozhodnutého stavu, se s týmovou soutěží rozloučila několikanásobná fedcupová šampionka Lucie Šafářová.

Prostějov Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lucie Šafářová s květinou od trenéra Petra Pály

Lucie Šafářová s květinou od trenéra Petra Pály | Zdroj: ČTK

„Strávila jsem tu dětství, natrénovala jsem tu nejvíc hodin. Loučit se zrovna tady je hrozně specifické a krásné,“ popsala po závěrečném zápase Radiožurnálu končící tenistka.

V Prostějově, kde od žákovských let rozvíjela svůj tenisový talent, si Lucie Šafářová zahrála poslední utkání ve Fed Cupu. Výsledek nebyl důležitý, společně s Barborou Krejčíkovou ale porazila kanadskou deblovou dvojici Dabrowská, Fichmanová 7:6 a 7:5, a pak už jen tleskala, mávala a děkovala fanouškům i všem členům českého týmu na rozloučenou.

Češky vyhrály fedcupovou baráž proti Kanadě 4:0. Šafářová se rozloučila vítězně

Číst článek

„Říkala jsem si, jestli budu mít i ten poslední balon, jestli budu zakončovat. Nakonec to tak vyšlo. Bylo to krásné. Strašně si vážím toho, jakou rozlučku jsem tady mohla mít. Lidi tu na náš zápas zůstali. Loučit se s tolika lidmi, se kterými mám tolik vzpomínek, je velmi emotivní. Beru to tak, že to nekončí, stejně je budu sledovat, budu s těmi lidmi v kontaktu, přijdu se podívat, když budu moct. Já končím, ale tým a všechno okolo něj jde dál,“ shrnula Šafářová.

„Pro mě to byla obrovská čest, před zápasem jsme ještě vzpomínaly, že jsme tu hrály exhibici před extraligou, když mi bylo asi šestnáct. Pro mě byla obrovská čest, že jsem si s Luckou mohla zahrát. Že jsme vyhrály, je k tomu jako bonus,“ řekla Barbora Krejčíková, jediná žena, která ve Fed Cupu pomohla Lucii Šafářové k výhře v deblu.

Čtyři předchozí čtyřhry totiž právě končící tenistka prohrála, i když šlo pokaždé o zápasy za rozhodnutého stavu. Tomuto tenisovému paradoxu se pětinásobná grandslamová šampionka a olympijská medailistka v ženském deblu Lucie Šafářová, která ale ve Fed Cupu často vyhrávala důležité singlové duely, už usmívá. Třeba ty v roce 2012 proti Srbkám a někdejším světovým jedničkám Ivanovićové a Jankovićové ve finále v Praze.

„Při atmosféře v O2 aréně to bylo naprosto neuvěřitelné. Myslím že to můžu řadit k nejkrásnějším tenisovým vzpomínkám vůbec,“ říká končící tenistka.

Kapitán Petr Pála vedl ve fedcupovém týmu od roku 2008 už devatenáct tenistek, ale jen málo z nich měl k dispozici od té doby až do současnosti, jen Petru Kvitovou a Lucii Šafářovou, kterou teď doprovázel na kurt v utkání české reprezentace naposledy.

„Všechno bylo hezké. Byl jsem rád, že jsem se na kurtu nerozbrečel a že jsem to všechno zvládnul,“ dodal fedcupový trenér.

Lucii Šafářovou ale ještě fanoušci při tenisovém zápase v Česku uvidí – na přelomu dubna a května, při turnaji v pražské Stromovce.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme