Na nic si nestěžuje a prostě hraje, chválí Navrátilová kvality Pegulaové, která zatím neztratila ani set

Počasí komplikuje plány organizátorů Turnaje mistryň a tak se některé zápasy přesouvají na další den. A aktuálně se to týká také rozehraného semifinálového souboje mezi dvěma nejlepšími singlistkami světového žebříčku Běloruskou Arynou Sabalenkovou a Polkou Igou Swiatekovou.

Cancún (Mexiko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jessica Pegulaová

Jessica Pegulaová | Zdroj: Profimedia

Do finále už mezitím stihla postoupit tenistka, která si zatím s těžkými podmínkami v dějišti poradila skvěle, Američanka Jessica Pegulová ještě v mexickém Cancúnu neztratila ani set a má tak jisté, že bude bojovat o největší trofej kariéry.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, co říká Martina Navrátilové o Američance Jessice Pegualové

Když jsme si před pár dny, v době, kdy měly tenistky odehrané dva zápasy ve skupinách, povídali s Martinou Navrátilovou o největších favoritkách turnaje, tenisovou legendu napadla jako první.

„Pegulová si na nic nestěžuje, prostě hraje a jen hraje,“ všimla si Martina Navrátilová, že zatímco některé hráčky kritizovaly drsné podmínky či úroveň Turnaje mistryň, Jessica Pegulová v tichosti sbírala hladké výhry.

„Emoce jsou kontrolované a má ráda nižší výskoky. Slyšela jsem, že balony létají nízko, ale když jsem se na to dívalo, přišlo mi, že létají normálně,“ přemýšlela Marina Navrátilová, proč se také v Cancúnu může dařit tenistce, která v devětadvaceti letech zřejmě zažívá nejlepší sezónu kariéry.

„Pegulaová je velmi nepříjemná hráčka, protože je velmi konzistentní. Nemá velkou slabinu, dokáže hrát strašně vysoký level celý zápas. Nedělá chyby a vše vyběhá,“ hodnotil tenisové kvality Američanky Emil Miške, který jako trenér Karolíny Muchové ještě před Turnajem mistryň sledoval možné soupeřky české hráčky, která kvůli zranění nakonec do Cancúnu neodletěla.

‚Je to hrůza, kurt je šílený.‘ Vondroušová neskrývala po další prohře na Turnaji mistryň zklamání

Číst článek

Největší trofej kariéry

Právě konzistentnost je teď zřejmě velmi důležitá, v podmínkách, ve kterých je velmi snadné udělat chybu, jich Jessica Pegulová dělá málo, a také si zřejmě mnohem víc věří v souboji s těmi nejlepšími, jak sama řekla.

Jessica Pegulová prý o sobě věděla, že je dobrá, když má porazit žebříčkově horší hráčky, ale tady na Turnaji mistryň potřebovala porážet i lepší soupeřky, aby byla úspěšná. A v tom se prý dokázala zlepšit oproti minulosti.

Ostatně dokazují to i její výsledky z posledních let. Loni v Guadalajaře vyhrála první turnaj na okruhu WTA a letos v Montrealu k tomu přidala další. Teď v Mexiku bude hrát ve finále Turnaje mistryň o svou zatím největší trofej.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme