Šafářová v roli tenisové trenérky? ‚Já bych se tak asi nenazývala,‘ říká někdejší fedcupová vítězka

Profesionálnímu tenisu se v těchto dnech přiblížila zřejmě nejvíc od loňského ukončení kariéry. Několikanásobná fedcupová vítězka a grandslamová šampionka v ženském deblu Lucie Šafářová při turnaji WTA v Praze pomáhala své kamarádce Rusce Anastazii Pavljučenkovové s rozehrávkou i taktickými plány.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lucie Šafářová

Lucie Šafářová si vyzkoušela roli trenérky | Foto: Geoff Burke-USA Today Sports | Zdroj: Reuters

O zábavu má postaráno díky své malé dceři, ale tento týden si našla čas i na tenis. Lucie Šafářová si při turnaji WTA v Praze vyzkoušela roli trenérky.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak si Lucie Šafářová vyzkoušela roli tenisové trenérky

„Já bych se tak asi nenazývala. Trenér může být někdo, kdo s hráčem určitou dobu pracuje a já s Nasťou teda rozhodně nepracuju. Taková rádobytrenérka, to ano,“ přiznává Lucie Šafářová, že je stále hlavně kamarádkou ruské tenistky, kterou teď trénuje Rob Steckley, Kanaďan a zásadní kouč v kariéře české hráčky.

„Rob ani nikdo z její rodiny z Ruska sem nemůže přijet, tak jsme se takhle domluvily.“

Takže se Lucie Šafářová snažila být i prodlouženou trenérskou rukou při turnaji v Praze. A, jak zdůrazňuje, pouze dočasnou.

„Nedokážu si to v roli maminky s Leontýnkou představit. Na pár turnajů ročně možná ano, ale ne na plný úvazek,“ vysvětluje maminka osmiměsíční dcery Lucie Šafářová.

Návrat zatím neplánuje

„Začíná větší zábava. Je taková akční, směje se, leze, žvatlá. Já už se nezastavím, alespoň se konečně trochu vyspím,“ doplňuje někdejší vynikající deblistka.

„Debla bych asi ještě zvládla, ale na singla bych musela hodně makat, abych se vrátila na kvalitu ostatních hráček. Ale prioritou je teď Leontýka a neuvažuju, že bych chystala come back.“

Ujistila fanoušky Lucie Šafářová, že to na návrat na kurty, jak to udělaly některé tenistky - matky nevypadá.

Jaroslav Plašil, mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme