Rozloučení ve Stromovce. Lucie Šafářová bude hrát Prague Open, představí se i tým Bucie

Tenistka Lucie Šafářová se s kariérou rozloučí doma. Své rozhodnutí oznámila v areálu pražské Sparty ve Stromovce, kde si na konci dubna zahraje zřejmě svůj poslední turnaj na profesionálním okruhu.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lucie Šafářová

Lucie Šafářová | Foto: Roman Vondrouš | Zdroj: ČTK

Dvaatřicetiletá Šafářová se chtěla rozloučit s kariérou v lednu na Australian Open, ale kvůli zraněnému zápěstí do Melbourne neodletěla. Poté ještě onemocněla, podstoupila operaci mandlí a nakonec se rozhodla, že se s tenisem rozloučí v Praze.

Petra Kvitová je znovu světovou dvojkou, Berdych se propadl o osm míst

Číst článek

„Je to osudové a pěkné, že k tomu dojde v Praze,“ řekla Šafářová na tiskové konferenci. Na pražské Spartě slavila třikrát turnajový titul. V letech 2012 a 2013 zde ovládla akci série ITF a v roce 2016 triumfovala už v rámci okruhu WTA.

Vedle dvouhry bude hrát Šafářová i čtyřhru a její partnerkou bude Bethanie Matteková-Sandsová. S Američankou vyhrály v deblu pět grandslamů. „Jsem ráda, že přijala moje pozvání a bude na rozlučce po mém boku,“ řekla Šafářová.

Před turnajem v Praze se možná objeví v kvalifikaci turnaje ve Stuttgartu. „Abych se rozehrála,“ řekla levou rukou hrající Šafářová. Navíc ještě zvažuje, že zažádá o divokou kartu na French Open, kde před čtyřmi lety hrála finále.

"Jsem moc ráda, že se budu moci rozloučit tady v Praze" Lucie Šafářová si ve Stromovce zahraje i debl s Bethanií Mattekovou-Sandsovou

13:07 – 19. 03. 2019

2 25

Předchozí čtyři ročníky po povýšení pražského turnaje na okruh WTA měly tři domácí vítězky. Karolína Plíšková triumfovala v roce 2015, o rok později slavila Šafářová a loni za pomoci plných tribun zvedla trofej nad hlavu Petra Kvitová.

Pátý ročník se uskuteční s dotací 250 tisíc dolarů od 29. dubna do 4. května a Kvitová titul obhajovat nebude. Na akci této kategorie může startovat jen jedna hráčka světové desítky a letos jí bude aktuální sedmička Karolína Plíšková.

Mezi přihlášenými podle pořadatelů aktuálně nechybějí další české hráčky Kateřina Siniaková, Markéta Vondroušová či Barbora Strýcová.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme